<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Fra hockeyproff til revisor

14 år som hockeyproff var nok. Nå jobber Fredrik Lystad Jacobsen som revisor i BDO og han stortrives.

LIKER REVISORLIVET: – Kicket jeg får av å revidere kan naturligvis ikke sammenlignes med det jeg fikk da jeg var med i OL i Sotsji i 2014, men jeg stortrives i jobben som revisor, sier Fredrik Lystad Jacobsen. Foto: BDO
Næringsliv

– Jeg er overrasket over hvor lite jeg savner livet som ishockeyspiller. Kicket jeg får av å revidere kan naturligvis ikke sammenlignes med det jeg fikk da jeg var med i OL i Sotsji i 2014, men jeg stortrives i jobben som revisor, sier han.

Lystad Jacobsen startet ishockeykarrieren i lokalklubben Holmen i Asker. Som 16-åring meldte han overgang til naboklubben Frisk Asker, og det ble suksess fra første dropp.

– Det første året jeg spilte med A-laget til Frisk Asker i 2008, hadde vi et knallbra lag med 20 år gamle Mats Zuccarello som den store stjernen. “Zucca” var allerede da overlegent god, sier Lystad Jacobsen.

Frisk vant serien i 2008, men røk på et tap mot Storhamar i sluttspillfinalen. To år senere gikk ferden videre til nettopp Storhamar for Askergutten.

– Jeg trengte nye impulser og utfordringer, og Hamar er et veldig bra sted å spille hockey. Satsningen var mer seriøs der enn i Frisk, og trykket i byen og ikke minst på hockeyarenaen var av et helt annet kaliber. Det ble imidlertid ingen seriegull i løpet av mine fire år på Hamar, og da vi gikk inn i OL-sesongen i 2014, var det både sportslige og økonomiske problemer for Storhamar.

BLE SERIEMESTER: Med “Zucca” på laget ble Fredrik Lystad Jacobsen seriemester med Frisk Asker i 2008. Foto: BDO

Vanvittig OL-opplevelse

Lystad Jacobsen ble tatt ut til OL i Sotsji.

– OL i 2014 er definitivt høydepunktet i min hockeykarriere. Alle de største NHL-stjernene var med i Sotsji, og det var en helt vanvittig opplevelse. Samtidig så jeg også skriften på veggen. Da jeg kom tilbake til Norge etter turneringen, var selvtilliten på bunnivå. Det var tungt å innse at det var helt umulig for meg å komme opp på nivået til de aller beste, sier han.

I 2017 var Lystad Jacobsen tilbake i Frisk-drakten igjen, og de siste 4–5 årene som hockeyproff var han fulltidsstudent på si.

– Jeg er veldig glad for at jeg begynte å studere. Jeg var ferdig med revisjonsmasteren ved Oslo Met i fjor vår, og det var ingen i min nære familie som var særlig overrasket over at jeg tok den veien. De morsomste fagene på skolen har alltid vært de som involverer tall, og jeg har alltid sagt at når hockeykarrieren er over, så skal jeg jobbe som revisor.

Lange dager

Han stortrives i jobben som revisor i BDO.

– Det er en helt annen hverdag enn den jeg var vant med som hockeyproff, men jeg trives med dette livet. Arbeidsoppgavene er svært varierte, og de som sier at revisjon er kjedelig, vet ikke hva de snakker om. Livet som revisor er aldri kjedelig, men jeg må innrømme at adrenalinkicket nok var enda større når jeg entret hockey-arenaen, sier Fredrik Lystad Jacobsen.

Arbeidsdagene krever at man er strukturert, og tidvis blir det lange dager. Lystad Jacobsen er ikke ukjent med stramme tidsskjemaer fra ishockeyen. Selv om livet på mange måte er snudd helt rundt på hodet, så mener han er likevel at overgangen fra hockey til revisjon ikke er så stor.

– Som hockeyspiller hadde vi egentlig aldri fri, og jeg har tatt med meg mange av de gode hockey-rutinene inn i revisoryrket. Jeg er god til å tåle press og stress, og jeg håper jeg kan få utnyttet disse egenskapene som revisor.