<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Mini-ordliste for bærekraftinvestoren

Bærekraftuniverset har etter hvert blitt en jungel bestående av uttrykk og forkortelser som kan være vanskelig å navigere. Her er en hendig oversikt over noen av de viktigste begrepene du bør kjenne til.

Grønn jungel: Det kan være lett å gå seg vill i alle begrepene som brukes for å omtale bærekraft og ESG – Kapitals mini-ordliste viser vei. Foto: Nhac Nguyen/AFP/NTB
Næringsliv

Bærekraft (sustainability): Brundtland-kommisjonen definerte bærekraft som “en utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov”. For finans og næringsliv handler bærekraft ofte om å drive virksomhet på en måte som ivaretar miljøet og samfunnet rundt oss.

CSR (Corporate Social Responsibility): Begrep som omfatter bedrifters samfunnsansvar.