<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Britiske finansaksjer shortes massivt

London Stock Exchange Foto: Dreamstime
Næringsliv

Interessen for å shorte britiske bank- og finansaksjer brer om seg, og det i ekspressfart, rapporterer Financial Times. Den britiske næringslivsavisen refererer til data fra statistikkbanken Markit som blant annet viser at  shortposisjonene i de britiske megler- og forvaltningsselskapene Ashmore, Abrdn og Hargreaves Lansdown har nådd nivåer man ikke har sett på flere år. Investorene tror altså at miksen bestående av stigende renter, høye inflasjonsrater og et generelt vanskelig børsklima vil begrense finansforetakenes inntjeningsutsikter både i år og til neste år, og at dette vil støtte opp under deres veddemål om fallende aksjekurser. Og  investeringsstrategien har åpenbart vært vellykket, ettersom britiske finansaksjer så langt i år er ned med mellom 25 og 35 prosent i gjennomsnitt, en trend som også forsterkes av at andelen optimistiske finansanalytikere er klart fallende, legger avisen til.

Men shortinteressen mot finanssektoren øker også utenfor de britiske landegrenser. Dagens Industri rapporterte nylig at klodens største hedgefond målt etter forvaltningskapital, amerikanske Bridgewater Associates, for første gang i selskapets historie nå har tatt en shortposisjon i den svenske storbanken Nordea. Vel 27 millioner Nordea-aksjer har blitt shortet i kursområdet rundt hundre, noe som tilsvarer en samlet shortsum på 2,7 milliarder kroner. Så langt har fremstøtet ikke kastet noe av seg, ettersom Nordea-kursen fortsatt handles til nivåer omtrent der salget ble gjort.