<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Visma tar storbedriftene med opp i skyen

Visma tar storbedriftene med opp i skyen. – Visma Business NXT er utviklet for å tilpasses bedrifters behov, og passer for de som ikke vil nøye seg med standardsystemer i skyen, sier adm. direktør Øyvind Larsen i Visma Software.

IKKE HELT STANDARD: – En god del av kundene våre vil ikke nøye seg med skybaserte systemer som bærer preg av å være standardsystemer, sier Øyvind Larsen. Foto: Visma
Næringsliv

Etter over 25 år i bransjen er det over 100.000 bedrifter som bruker regnskapssystemet Visma Business. De seneste årene har det kommet en rekke skysystemer på markedet, og Visma har allerede flere av dem i porteføljen. Visma Business har frem til nå holdt seg i “bakken”, men nå går også Visma Business i skyen under navnet Visma Business NXT.

– NXT er et godt eksempel på hvordan vi utvikler løsninger i dag i forhold til tidligere. Her innhenter vi data og analyserer kundenes eget bruksmønster for å kunne levere den funksjonaliteten som kundene faktisk trenger. Med NXT får kundene en dynamisk plattform som kontinuerlig oppdateres basert på brukerinnsikt og muligheter, sier Larsen.

I et klassisk jordbasert system med lokale servere skjer oppdateringer ifølge Larsen sjelden, og bedrifter må i all hovedsak føye seg etter systemets standardiserte funksjoner. Skybaserte løsninger vil derimot oppdateres kontinuerlig og i større grad tilrettelegge for skreddersøm, noe som gjør at virksomhetene kan tilpasse systemene til sine konkrete behov.

– En god del av kundene våre i Visma Business har gitt helt klart uttrykk for at de ikke vil nøye seg med skybaserte systemer som bærer preg av å være standardsystemer, sier Larsen.

Designer sin egen løsning

Ifølge sjefen i Visma Software ønsker kundene nå betydelig mer fleksibilitet. Han mener at en av de største gevinstene med Business NXT er at hver enkelt virksomhet nærmest kan designe sin egen løsning.

– Dette er det første skysystemet på markedet med mulighet for å designe et eget skjermbilde, hvor bedriften selv setter sammen de funksjonalitetene de bruker. Bedriftene har rett og slett muligheten til å skape sin helt egen plattform, hvor de enkelt syr løsningen sammen med sine egne integrasjoner.

Overgangen fra lokal programvare til skyen er vanligvis ikke for pyser, men Larsen hevder at en overgang fra Visma Business til NXT blir av det enkle slaget. Visma flytter alle data fra Visma Business til Visma Business NXT uten at det skal være behov for å gjøre strukturelle endringer. Det handler om gjenbruk av all struktur i datamodellen med tanke på gruppering av registre, bruk av kostnadsbærere, nummerserier og intervaller.

GÅR I SKYEN: Visma tar nå med seg flere av storbedriftene opp i skyen. Foto: Visma

– Her er det snakk om en migrasjon til et skyprodukt og ikke en ny-implementering av et ERP-system i skyen der du kun får med deg noe av dataene. Dette gjør også løsningen mer miljøvennlig enn en jordbasert løsning med lokal server, og vil redusere miljøfotavtrykket betraktelig, sier han.

Oppdatert og sikkert

Med en overgang til NXT vil bedriftene ifølge Visma Software-sjefen ha et regnskapssystem som hele tiden er 100 prosent oppdatert.

– Bedriftene slipper å gjøre de tradisjonelle oppgraderingene av systemet som var nødvendig da bedriften opererte på et lokalt nettverk. Det vil heller ikke være behov for et eget IT-miljø for å vedlikeholde ERP-systemet i skyen. Dette er noe Vismas systemutviklere selv tar seg av, og forbedringene vil umiddelbart være tilgjengelig for brukerne i skyen.

Øyvind Larsen påpeker at også datasikkerheten til kundene vil øke drastisk.

– I dag er det datene som er kundenes desidert største verdier. Vi bruker over 100 millioner kroner i året på datasikkerhet, og sikkerheten i NXT er naturligvis meget godt ivaretatt av Visma.

Visma er fortsatt i en prelanseringsfase med NXT, og overgangen fra Visma Business kommer til å ta tid.

– Vi kommer til å bruke hele 2023 til å fortelle markedet om alle fordelene det er ved å flytte til skyen. Markedsføringen kommer i første omgang til å rettes inn mot større bedrifter som har regnskapsfunksjonen under egne vinger, sier Øyvind Larsen.

Han legger ikke skjul på at regnskapsbyråene også i aller høyeste grad er en fremtidig NXT-bruker.

– Ja, vi jobber med en byråversjon. Vi har invitert et knippe utvalgte regnskapsbyråer til å teste og utvikle byråfunksjonalitet sammen med oss.