<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Ukens vintips: Fonterutoli Chianti Classico 2018 Foto: Svein Lindin

Perfekt vin til lammelår

Langtidsstekt lammelår og rødvin fra Chianti i Toscana 

Denne oppskriften på lammelår er fantastisk god til vinen.  Man finner vel ikke en mer klassisk mat- og vinmatch enn akkurat koblingen mellom lammelåret og vinene fra Toscana. 

Castello Fonterutoli ligger mellom Firenze og nær Siena. På vei mellom disse byene stiger, faller og slynger veien seg forbi San Casciano, Greve og Castellina. Hver eneste veisving ser ut til å ha et sted som innbyr til piknik mellom oliven, vinstokker, åser med forrevne klipper og en og annen sypresslund som skjuler elegante villaer for påtrengende innsyn. Mazzai har hatt tilholdssted i landsbyen Castello Fonterutoli i Toscana siden 1435. Med sine 60 innbyggere i Castello Fonterutoli er det ikke store forhold. Det lokale samlingsstedet ligger mellom familien Mazzeis lille vinbutikk og ni sjarmerende utleieleiligheter og en liten taverna som lokker bilturister til en matbit.

Fonterutoli Chianti Classico 2018
Tett rød farge. Mørke bær, kirsebær, krydder og mokka på duft og smak. Konsentrert anslag med god fylde og balansert syrlighet. Markante tanniner som underbygges av lang konsentrert ettersmak.
Pris: 220 kr (bestilling)
Varenr: 4789501
Poeng: 88
Importør: Arvid Nordquist Norge

Ukens vintips: Fonterutoli Chianti Classico 2018 Foto: Svein Lindin

Vin