<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Norges beste vinkart kåres 9.november Foto: Norsk Vinkelnerforening

Nå går Norges Beste Vinkart internasjonalt

Kåringen får med Star Wine List på laget

Kapital og Norsk Vinkelnerforening inngår partnerskap med Star Wine List om å sammen kåre Norges Beste Vinkart. Kåringen har frem til nå vært et samarbeid mellom Norsk Vinkelnerforening og Kapital.

Liora Levi mener at samarbeidet med Star Wine List vil gi restaurantene en mulighet til å høste anerkjennelse på et nasjonalt og internasjonalt plan. Foto: Samuel Ridge

– Norsk Vinkelnerforening ser på et partnerskap med Star Wine List som en svært positiv måte å kollektivt samle restaurant-Norge på rundt kåringen av Norges Beste Vinkart. Samarbeidet med Star Wine List vil gi restaurantene en mulighet til å høste anerkjennelse på et nasjonalt og internasjonalt plan, sier Liora Levi, president i Norsk Vinkelnerforening.

Norsk Vinkelnerforening er interesseorganisasjonen for vinkelnere i Norge. Uteksaminerte vinkelnere fra Beverage Academy, Kulinarisk Akademi, Norsk Sommelierutdannelse og elever fra tidligere Gastronomisk institutt har rett til medlemskap i foreningen. I tillegg kan uteksaminerte sommelierer fra utvalgte vinskoler i Skandinavia, samt sommelierer med certified og advanced fra Court of Master Sommelier også søke om medlemskap. I år passerte medlemstallet 300 sommelierer.

Star Wine List ble grunnlagt i Stockholm i 2017 av Krister Bengtsson med mål om å skape en guide for vinbarer og vinrestauranter over hele verden. Siden det har de publisert og oppdatert guider over byer i 25 land.

– Vi är väldigt glada över att samarbeta med Vinkelnerföreningen och Kapital om Norges Beste Vinkart, och att få med Norge i vår globale turné med Star Wine List of the Year. De norske vinlistorna och sommeliererna har imponerat i våre nordiska tävlingar, och det blir spännande att se hur de kommar att mäta sig när vi samlar vinnarna från fler länder i Wien i vår, sier Bengtsson.

Samarbeidet mellom de tre partene gjør kåringen helt unik i norsk sammenheng.
Liora Levi

– Vi kunne ikke vært mer fornøyde med å samarbeide med Star Wine List om å kåre Norges Beste Vinkart. Målet har alltid vært å gjøre det enklere for gjester å finne frem til de beste stedene å drikke vin i Norge, og det blir ikke bedre enn med Star Wine List på laget, sier Jon Trygve Hegnar på vegne av Kapital og Hegnar Media.

Utvidet frist:

Fristen for å sende inn vinkart er utvidet til 25. oktober og gjøres via epost til svein.lindin@kapital.no.   Les mer om kåringen her.

Kategorier som kåres 9. november:

  • Norges Beste Vinkart
  • Beste “Lille” Vinkart
  • Folkets Favoritt
  • Vinmeny
  • Årets Nykommer
  • Beste Champagne/musserende-vinliste
  • Beste Vinkart – Vin på glass.

De nominerte til årets kåring gjøres kjent i slutten av oktober, mens vinnerne kåres den 9. november i Oslo.

Juryen består i år av juryformann Rune Rake, Heidi Iren Hansen MW ved Kulinarisk Akademi, Tone Veseth og Trond Erling Pettersen fra Vinmonopolet.

Vin