<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth

De beste vinene til skrei

Ole Martin Alfsen gjester podkasten Ukens vintips. Få vet mer om mat og vin og matching av dette enn ham.

Den folkekjære TV-kokken og kokebokforfatteren Ole Martin Alfsen forteller om perfekt vin til skrei (og annen fisk). I ukens vintips går vi i dybden på hvilke viner som passer til forskjellige typer skrei, og i løpet av episoden kommer vi med en rekke tips om hvordan man matcher fisk og vin avhengig av tilberedning og tilbehør.

TV-kokken lærer oss alt vi trenger å vite om å matche vin til fisk

Abonner på Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify.

Ypperlig chardonnay til skrei!

Rajat Parr og Sashi Moorman har sammen bygget opp de to anerkjente vinhusene Sandhi Wines og kultvinen Domaine de la Côte. Prosjektet startet med Domaine de la Côte i 2007, og ble i 2010 utvidet med Sandhi, som fungerer som en negociant-virksomhet. Stilen hos de to vinhusene er ganske lik, og vektlegger druenes eleganse, syrefriskhet og kompleksitet. Dette skinner gjennom i vinene, som er svært komplekse og gjenspeiler terroiret hvor druene har vokst.

Vin 1: Sandhi St. Rita Hills Chardonnay 2018  (se på Vinmonopolet)
Lys grønngul farge. Gul frukt, eik og smørtoner på duft og smak. Frisk syrlighet og moderet eike bruk
Pris 369 kr
Poeng 89

Litt avkjølt, i store glass er rødvinen perfekt til skrei

Som rødvinsvalg er Faiveley Bourgogne Pinot Noir 2018 et meget godt valg fra Burgund.  Domaine Faiveley er en av områdets største vinmarkeier med over 120 hektar. Da  er tilgangen på gode druer stor, selv i år som defineres med svake avlinger.  De siste 13 årene har Erwan Faiveley, 7. generasjon Faiveley bragt mye dynamikk til familiebedriften, men han forblir trofast mot sine forgjengeres verdier om kontinuitet. Søster Eve kom med i 2017 som første kvinne i ledelsen, noe som har løftet kvaliteten på alle deres viner. 

Vin 2: Faiveley Bourgogne Pinot Noir 2018  (se på Vinmonopolet)
Lys blå lilla farge. Leskende. Markjordbær, røde bær, blomster toner på duft og smak. Frisk syrlighet og moderat tanniner. Lang ettersmak
Pris 229 kr
Poeng 88

2 flotte viner til skrei : Sandhi St. Rita Hills Chardonnay 2018 og Faiveley Bourgogne Pinot Noir 2018 Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no

Vin