<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Christen Sveaas har skjemt meg bort

Hør om Jan Petter Sisseners absolutte favorittviner 

Ukens vintips: Sissener om hvordan Sveaas lærte ham om vin
04.03.2021
Vin

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Abonner på “Ukens vintips” i Apple Podcast eller Spotify og få tipset før alle andre direkte i din podcastspiller.

Finansmannen Jan Petter Sissener har valgt ut to av sine favorittviner (og det er ikke bare-bare). Hør også om hvordan Jan Petter blindet Christen Sveaas på Bagatelle, og hvordan han nesten ble medeier i Domaine de la Romanée-Conti.

Coche-Dury-vinen er umulig å få tak i

Jan Petter Sisseners absolutte favorittvin blant de hvite er en Meursault fra Coche-Dury, og blant de røde Pichon Longueville Comptesse de Lalande. Vi tok Sissener på ordet og fremskaffet den hvite fra Coche-Dury, som for øvrig er omtrent umulig å få tak i – mens den røde var bare det 12 flasker igjen av på Vinmonopolet.

– Jeg er jo veldig glad i god vin – spesielt hvite burgundere, men også i gode italienske og viner fra Bordeaux. Jeg er ingen stor vinkjenner, men mine gode venn Christen Sveaas, som har skjemt meg ordentlig bort i årevis, mener at vin er litt som damene, jo eldre de blir, jo bedre blir de, forteller Jan Petter Sissener i podcasten Ukens Vintips.

Vin 1: Ch. Pichon Longueville Comtesse de Lalande 2012 Vin 2: Coche-Dury Meursault 2015 (ikke tilgjengelig) Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no

Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth