<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Medici-dynastiet og pavevin med Erik Mamelund

En legendarisk Châteauneuf-du-Pape får frem de store tankene

Ukens vintips: Erik Mamelund om Medici-dynastiet og pavevin
22.04.2021
Vin

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Følg "Ukens vintips" i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

EY-partner Erik Mamelund er på besøk, og vi drikker en av hans favorittviner, Château Rayas Chateauneuf-du-Pape 2006. Vi beveger oss også inn på det historiske ved viner fra samme område, og hvordan det hele henger sammen med den berømte Medici-familien i Italia.  

Familien Reynard har dyrket frem den legendariske eiendommen Château Rayas i Sør- Frankrike til å bli en av verdens mest etterspurte viner siden 1880.  Med en årsproduksjon på rundt 4000 flasker, kombinert med  lave avlinger og intens fokus har vinmaker og 4 generasjons eier Emmanuel Reynaud greid kunststykket å lage elegante og delikate viner  i Châteauneuf-du-Pape, en region som er mer kjent for konsentrasjon, høy alkohol og fylde.  

Legendarisk: Chateau Rayas produseres i 10.000 flasker i året og betegnes som topp 3 fra Sør -Frankrike Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no