Beste ikke-riesling fra Tyskland på Vinmonopolet?
Alt godt fra Tyskland må ikke lages av Riesling.

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:
Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.
Det må ikke være Riesling for å smake godt
I ukens podcast trekker Svein og Jon Trygve frem en ikke-riesling fra Tyskland og en Spätburgunder fra vinprodusenten Bernhard Huber i Malterdingen i Baden. Vinmaker Julian Huber imponerer en hel verden med sine viner. Generasjonsskiftet som skjedde i 2014 hos Huber har forløst en vinmaker med store ambisjoner og evne til å lage fantastiske viner. Julian Hubers mål i årene fremover er å lage mindre rødvin og hvitvin, men heller satse på å lage enda mer konsentrert og bedre vin.
Perfekte matviner
Til prisen må det sies å være et kupp om man er glad i en virkelig god Chardonnay/ Weissburgunder som passer utmerket til grillet kongekrabbe eller sjøkreps. Bernhard Hubers Spätburgunder 2018 er perfekt følge til grillet andebryst, konkluderer Svein i episoden.
Trykk på linkene under for å se tilgjengelighet på polet og våre smaksnotater.
Spørsmål eller forespørsler?
Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no