<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Årets sommelier sine beste tips for å kombinere mat og vin

Kristoffer Aga fra Re-naa gjester podcasten

Vin

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Norges beste på mat og vin i kombinasjon

I ukens podcast har Jon Trygve og Svein besøk av en av de beste vinkelnere i Norge, Kristoffer Aga. Til daglig jobber Aga på stjernerestauranten Re-naa i Stavanger. Aktuell som vinner av prisen for Norges beste vinmeny og Årets sommelier. Vi diskuterer hvordan man matcher mat og vin.

Elektrisk syrlighet i champagnen

Som ukens vintips kommer det et stalltips av de sjeldne fra Kristoffer Aga. Han anbefaler Lilbert et Fils-viner fra landsbyen Cramant, en av grand cru-kommunene i Champagne-regionen. Georges og sønnen Bertrand Lilbert lager robust og lagringsdyktig Champagne i klassisk strukturert stil med intens syre og lagringspotensial.

Trykk på vinen under for å se tilgjengelighet på polet og våre smaksnotater.

Ukens vintips: Lilbert Pérle Grand Cru Blanc de Blancs Brut Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no

Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth