<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Portvinen du er nødt til å prøve

Ukens podcast trekker frem fordelene med å starte portvinsesongen nå

Vin

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller

Denne portvinen er du nødt til å prøve

I ukens episode står en skikkelig god portvin i sentrum hos Jon Trygve og Svein. Temaet er hva som kjennetegner en god portvin. Hvor og hva bruker du portvin til? Podcasten gir deg i tillegg en rekke med gode tips om hvorfor portvin er den nye vinen.

Ukens vintips er 2017-årgangen fra Ramos Pinto i Portugal. Ramos Pinto har aner tilbake til 1880 og betegnes som et av de beste portvinshusene i Douro. En årgangsvin fra 2017 er blodfersk i utgangspunktet. Servert avkjølt, og i et stort glass, stiger den elegante balansen mellom sødme, fruktighet, tanniner og fruktighet frem. Det lille grepet gjør denne vinen rett og slett fantastisk. Vinen kan med enkelhet lagres i 50 år pluss, om du greier det.

Trykk på vinen under for å se tilgjengelighet på polet og våre smaksnotater.

Anbefalt smakesett med småflasker
Graham’s Selection (5x20 cl) kr 450.-

Ukens vintips: Ramos Pinto Vintage 2017 kr 890 Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no

Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth