<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Francesco Marzolas beste vintips fra USA

Oslos nye “vin”-ambassade åpner i 2023, men allerede nå er vindirektøren i gang med å handle vin. Det lover godt.

Ukens vintips har fått besøk av Francesco Marzola.
Vin

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Oslo nye “vin”-ambassade 

I ukens podcast har Jon Trygve og Svein med den nye vindirektøren Francesco Marzola på restauranthuset Ambassaden, som åpner i Oslo medio mars 2023. Etter å ha bragt frem Park Hotel Vossevangen til å ha et av Norges beste vinkart, står nå Oslo for tur. Francesco Marzola er allerede i gang på fulltid med det store arbeidet med å forme det som kan bli Oslo nye “vin”-ambassade. Hva blir vinprofilen og konseptet på stedet som tidligere huset den amerikanske ambassade? Francesco Marzola forteller om sin filosofi så langt, men én ting er sikkert: Det blir ikke mulig å få Falling Feather fra California, til tross for et amerikansk fokus på hans nye arbeidsplass. 

To flotte vintips fra California

Med seg i studio har Francesco Marzola to favoritter fra Russian River Valley i California. Begge fra produsenten Ramey. Fra oppstarten i 1996 har David Ramey og hans kone Carla endret mange produsenters måte å lage vin på i USA. Resultatet er mer fruktdrevne viner med moderate alkoholnivåer, balansert fatbruk og en mer elegant, konsentrert stil. Ikke ulik Burgund, men vinene viste med all tydelighet at Ramey kjenner sin vinifikasjon og sine vinmarker godt.

Trykk for å lese mer om vinene:

Følg “Ukens vintips” i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Last ned Vinify-appen for flere vintips

Sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du:

  • Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol
  • Se ekspertenes anbefalinger
  • Lagre og dele dine egne smaksnotater.
  • Tilgjengelig på iOS og Android
Ukens vintips: 1. Ramey Westside Farms Estate Chardonnay 2018 kr 630 2. Ramey Ritchie Vineyard Chardonnay 2018 kr 630 Svein Lindin