<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Italia-Lars gjester podcasten

Tipsene om hvor du skal reise i Italia og hva du skal smake

Denne uken gjester Italia-Lars studio. Temaet er hvorfor Italia har vokst frem til å bli så populært som vinland og reisemål. Lars G. Rein-Helliesen er en av Norges første dedikerte importører av italiensk vin. Italia-Lars omtaler seg selv som kaospilot og vinkelner, men er først og fremst gründer av Gaiagruppen. Få om noen i Norge har frekventert Italia mer enn Lars G. Rein-Helliesen. Få med deg Lars’ gode tips om hvordan du kan oppdage Italia på nytt og hvor du skal begynne reisen. Svein anbefaler to flotte roséviner, begge matviner i toppklassen til sommerens matbord.
Vin

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Italia for alle pengene

Kaospilot: Lars G. Rein-Helliesen Lars Brænden Schram

Denne uken gjester Italia-Lars studio. Temaet er hvorfor Italia har vokst frem til å bli så populært som vinland og reisemål. Lars G. Rein-Helliesen er en av Norges første dedikerte importører av italiensk vin. Italia-Lars omtaler seg selv som kaospilot og vinkelner, men er først og fremst gründer av Gaiagruppen. Få om noen i Norge har frekventert Italia mer enn Lars G. Rein-Helliesen. Få med deg Lars’ gode tips om hvordan du kan oppdage Italia på nytt og hvor du skal begynne reisen. Svein anbefaler to flotte roséviner, begge matviner i toppklassen til sommerens matbord. 

Trykk for å lese mer om vinene:

De beste reisemålene til Piemonte

Svein har samlet sine beste steder å besøke i Piemonte i Google Maps. Anbefalingene er inndelt med hoteller, restauranter og produsenter å besøke. Stedene oppdateres fortløpende når Svein finner nye steder eller bytter ut favoritter når han bor, spiser eller smaker i Piemonte.

Restauranter:
Svein anbefaler disse restauranter i Piemonte av den enkle årsak at han har vært der flere ganger på grunn at det smaker godt og har god service. 

Steder å overnatte:
Listen viser gode overnattingssteder fra det enkle til det mer eksklusive i Piemonte.


Produsenter:
Å besøke vinprodusenter er alltid en opplevelse. Et godt tips er å kalkulere god tid med ett besøk før lunsj og ett etter lunsj. Følg alltid opp et besøk med en bekreftelse på avtalen noen dager før dere kommer. Ta gjerne kontakt med den norske importøren også. Stedene jeg anbefaler, er alle steder jeg besøker jevnlig i Piemonte.

Følg «Ukens vintips» i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Last ned Vinify-appen for flere vintips

Sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du:

  • Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol.
  • Se ekspertenes anbefalinger.
  • Lagre og dele dine egne smaksnotater.
  • Holde orden på vinkjelleren din. 
  • Tilgjengelig på iOS og Android

Ukens vin: To flotte roseviner Lars Brænden Schram