<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ikonske Cloudy Bay

Vinen som formet New Zealand som vinland Gjest: Vinmaker Daniel Sorrel

Vin

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester.
Hør ukens episode her:

Vinen som formet New Zealand

Vinmaker Daniel Sorrel fra Cloudy Bay i New Zealand Lars Brænden Schram

Vinmaker Daniel Sorrel fra Cloudy Bay i New Zealand gjester Ukens Vintips. Som en av pionerene for New Zealands vinindustri har Cloudy Bay definert sin egen stil siden starten i 1985. Temaet for Daniel og Svein er lanseringen av årgang 2021, som betegnes som fantastisk i hjemlandet. Daniel forteller hva som gjør Cloudy Bay til en ikonisk produsent, samt hva som legges ned i arbeid for å fornye seg.

Trykk for å lese mer om vinen:

Startet i det små, ble ikonisk

New Zealand-vingården Cloudy Bay i Wairau-dalen i vinregionen Marlborough ble grunnlagt av den australske gründeren David Hohnen, den tidligere eieren av Cape Mentelle i Vest-Australia.  Cloudy Bay ble senere solgt til champagnehuset Veuve Clicquot-Ponsardin, som tilhører LVMH-gruppen. De 140 hektar med vinmarker er hovedsakelig beplantet med Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir, samt mindre mengder Riesling, Sémillon og Gewürztraminer. Druer av andre varianter, som Cabernet Sauvignon og Merlot, kjøpes fra fem druedyrkende gårder som er bundet av langsiktige kontrakter.

Vakkert landskap: New Zealand-vingården Cloudy Bay i Wairau-dalen Cloudy Bay

Skapte historie

Den store suksessen til vinen laget av Sauvignon Blanc (med en liten mengde Sémillon), først skapt av kjellermester Kevin Judd i 1987, bidro til New Zealands anerkjennelse som en vinnasjon. Vinen er gjæret i rustfrie ståltanker og lagret på bunnfallet i ca. to måneder før tapping. Andre toppviner inkluderer Te Koko (Sauvignon Blanc), Chardonnay, Cabernet-Merlot, Pinot Noir og Late Harvest Riesling. Den musserende vinen Pelorus, først produsert i 1987, er produsert etter Champagne-metoden. Vinene eksporteres til 20 land. (kilde: weinplus) 

Følg «Ukens vintips» i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Last ned Vinify-appen for flere vintips

Vinjournalist og sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du:

  • Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol
  • Finne de beste vinbarene
  • Se ekspertenes anbefalinger
  • Lagre og dele dine egne smaksnotater.
  • Holde orden på vinkjelleren din
  • Tilgjengelig på iOS og Android