<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Den beste vinen fra 2022

Vinen fra Argentina som imponerer alle

Vin

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester.

Hør ukens episode her:

Supergod vin fra Argentina

Nytt år, ny sesong. Jon Trygve og Svein tar et lite tilbakeblikk på smakeåret 2022. Hva ble den beste vinen i 2022, og hva bør man jakte etter i 2023? Som ukens og årets første vintips har Svein funnet frem sin favoritt fra Patagonia i Argentina. En virkelig perle av en vin. Jon Trygve oppdaterer om siste nytt i Vinify. 50.000 aktive brukere sier litt om hvor godt likt Vinify har blitt.

Trykk for å lese mer om vinen:

- Jeg har smakt noen tusen viner fra Argentina, men aldri opplevd en slik god hvitvin som Mainqué Chardonnay , forteller Svein. 

 Argentina som vinland identifiseres med fyldige, kraftige rødviner, gjerne med druen Malbec. Den tanken må legges vekk når man smaker viner fra Bodega Chacra, slår Lindin fast. Det ble startet opp så sent som i 2004 av italieneren Piero Incisa della Rocchetta. Piero er i samme familie som eier og driver den ikoniske italienske vinprodusenten Tenuta San Guido og Sassicaia ved kysten i Toscana.

– Faktisk kan man si at Bodega Chacra har lagt listen for hvor bra vin fra Argentina kan smake, fortsetter Lindin. Først og fremst har Bodega Chacra fått et svært godt rykte med sine leskende, konsentrerte, fruktdrevne rødviner laget av druen Pinot noir, men med denne Chardonnay-baserte hvitvinen har de tatt syvmilssteg i forhold til andre produsenter. Ifølge Lindin blir det “smør på flesk” å fortelle at Chacra drives etter biodynamiske prinsipper, og ukens vintips lages i samarbeid med Jean-Marc Roulot fra Meursault. Sistnevnte Roulot er grunn alene til å teste vinen.

Følg «Ukens vintips» i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Last ned Vinify-appen for flere vintips

Vinjournalist og sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du:

  • Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol
  • Finne de beste vinbarene
  • Se ekspertenes anbefalinger
  • Lagre og dele dine egne smaksnotater.
  • Holde orden på vinkjelleren din
  • Tilgjengelig på iOS og Android