<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Laget verdens beste vin

Med investeringer i 100 millioner-klassen er Bibi Graetz klar igjen

Han laget verdens beste vin
Få andre nordmenn, om noen, oppnår høyere poengsummer for sine viner enn Bibi Graetz. Allerede i 2003 ble hans vin Testamatta kåret til verdens beste vin i Bordeaux. Siden har anerkjennelsen blant vinkjennere bare vokst både i Italia og i verden ellers. Bibi Graetz lager på vinspråket det som kalles “supertoscanere” på Sangiovese-druen. Alle hans viner er økologiske, og produsert på druer fra eldgamle, høytliggende vinranker i åssidene rundt Firenze. Nå er Bibi Graetz i ferd med å skape seg nye horisonter. Med investeringer i 100 millioner- klassen har Bibi Graetz lagt alle eggene i én korg. – Nå er tiden inne for å bygge mitt og min families ettermæle. Hør den spennende historien om kunstneren som ble vinmann, som ikke er redd for å utfordre verken Sassicaia eller Chateau Petrus om nødvendig Casamatta Rosso 2020 kr 165.- Bibi Graetz Testamatta 2020 kr 990.- Bibi Graetz Colore 2020 kr 2990.-
Vin

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester.
Hør ukens episode her:

Han laget verdens beste vin

Få andre nordmenn, om noen, oppnår høyere poengsummer for sine viner enn Bibi Graetz. Allerede i 2003 ble hans vin Testamatta kåret til verdens beste vin i Bordeaux. Siden har anerkjennelsen blant vinkjennere bare vokst både i Italia og i verden ellers.

Bibi Graetz lager på vinspråket det som kalles “supertoscanere” på Sangiovese-druen. Alle hans viner er økologiske, og produsert på druer fra eldgamle, høytliggende vinranker i åssidene rundt Firenze.

Nå er Graetz i ferd med å skape seg nye horisonter. Med investeringer i 100 millioner-klassen har han lagt alle eggene i én kurv. 

– Nå er tiden inne for å bygge mitt og min families ettermæle. 

Hør den spennende historien om kunstneren som ble vinmann, og som ikke er redd for å utfordre hverken Sassicaia eller Chateau Petrus om nødvendig.

Trykk for å lese mer om vinene:

Følg «Ukens vintips» i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Last ned Vinify-appen for flere vintips

Vinjournalist og sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

Finn polets beste kjøp med Vinify-appen

I Vinify kan du:

  • Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol
  • Finne de beste vinbarene
  • Se ekspertenes anbefalinger
  • Lagre og dele dine egne smaksnotater.
  • Holde orden på vinkjelleren din
  • Tilgjengelig på iOS og Android
Casamatta Rosso 2020 kr 165.- Bibi Graetz Testamatta 2020 kr 990.- Bibi Graetz Colore 2020 kr 2990.- Lars Brænden Schram