<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

P.A. Larsen lanserer burgund til under 200 kroner på polet

Bli med når Pontus skal smake vinen for første gang fra flaske

Vin

I denne podcastepisoden: Pontus Dahlström fra Kolonialen Bislett smaker på den første flasken i Norge av sitt nye hvitvinsprosjekt under paraplyen P.A. Larsen. – Jeg har ikke vært mer nervøs siden like før vi fikk stjerner på Maaemo, forteller Pontus. Mye står på spill, og det er en nervøs stemning i studio. P.A. Larsen Coteaux-Bourguignons Blanc er en vin som er blandet av tre årganger og defineres som en non vintage. Vinen består av 20% aligoté og 80% chardonnay. Druene har hatt skånsom pressing med 24 timer skallkontakt før gjæring og lagring på ståltank. 30.000 flasker står på spill ...

Hør på podcasten om hva Svein synes om vinen. Og er Pontus selv fornøyd? Som bonus forteller Pontus om store nyheter fra P.A. Larsen i tiden fremover utover lanseringen av en hvitvin til under 200 kroner på polet.

Anbefalt vin i denne episoden

P.A. Larsen Coteaux-Bourguignons Blanc kr 199,90

Ukens vin: P.A. Larsen Coteaux-Bourguignons Blanc kr 199,90 Lars Brænden Schram

Smaker for første gang: Pontus Dahlström fra Kolonialen Bislett Lars Brænden Schram

Litt om:

Vinselskapet P. A. Larsen var et av de første – og definitivt det største – av selskaper som omsatte vin og brennevin i Norge før Vinmonopolets opprettelse 30. november 1922. Selskapet var kjent som en tilbyder av kvalitetsvin fra datidens ypperste vinområder, som Bordeaux, Burgund og Champagne. Det var også det første selskapet som dro ned til vindistriktene og handlet direkte med slottene, i stedet for å gå via tyske mellommenn, noe som var standarden på siste del av 1800-tallet. Det var de omfattende vinkjellerne til P.A.L. som utgjorde startbeholdningen til det nyetablerte statlige monopolet.

I fjor den 30. november 2022 – på Vinmonopolets 100-årsdag – gjenoppstod P.A. Larsen som en aktør i det norske vinimportørbransjen. Dette kom i stand som et samarbeidsprosjekt mellom Rebel og en av Norges aller fremste vinfolk, restauratør Pontus Dahlström. Dahlström, som opprinnelig er fra Finland, har over 20 års fartstid som sommelier i Norge. Han startet sin karriere hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle, før han – etter et par år på importsiden – startet Maaemo sammen med Esben Holmboe Bang i 2010. Da Maaemo mottok sin tredje stjerne i Michelin-guiden, solgte Dahlström seg ut og startet etter hvert nabolagsrestauranten Kolonialen på Bislett. Kilde: Rebel

Om Ukens vintips

Hver uke velger vinjournalist og vinkelner Svein Lindin ut et vintips, alene eller med gjester. Vin med stedegen smak, intensitet og som gir valuta for gane og lommebok er fellesnevner for alle anbefalingene.

Med vinkelnere som Kristoffer Aga fra Re-Naa, Jon Trygve Hegnar fra Vinify/Hegnar Media, Simon Zimmermann og Ole Berg fra Fursetgruppen som sidekick, florerer det med vinkunnskap og knallgode tips. I tillegg dukker andre kjente fjes fra mat- og vinbransjen fra inn og utland innom.

BILDE AV VINENE

Følg Ukens vintips i Apple Podcast på Spotify eller direkte i din podcastspiller.

Se flere vintips med Vinify

Vinjournalist og sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify. 

I Vinify kan du: Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol, finne de beste vinbarene, se ekspertenes anbefalinger, lagre og dele dine egne smaksnotater og holde orden på vinkjelleren din.

Tilgjengelig på iOS og Android

Abonner på nyhetsbrev

Få de beste vintipsene rett inn i innboksen. Hver uke. Enklere blir det ikke å holde oversikten over Sveins anbefalinger.