<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– En mann griller på kull, det holder ikke med gass

Pontus Dahlström fra Kolonialen Bislett deler sine beste tips om grilling, viner og utstyr

Vin

I denne podcastepisoden: Svein og Pontus Dahlström fra Kolonialen Bislett diskuterer hva en god grillvin er, hva grillmat bør være og hvilket utstyr man bør ha. Pontus er klar i sin mening:
 En mann griller på kull, det holder ikke med gass. 

– Råvarer er nøkkelen til en god opplevelse, sier Pontus og gir et godt tips. – Oppsøk slakteren og spør hva de anbefaler. Steder som Annis Pølsemakeri på Mathallen i Oslo gir deg en mye bedre opplevelse enn å kjøpe ferdig marinerte på en vanlig butikk.

Marinader lager du selv og gjør det enkelt, forteller Pontus – grilling skal være avslappet og hyggelig. – Og sørg for å ha en kjøler i nærheten, skjenk rødvinen litt kaldere enn vanlig. Da fungerer vinens glidemiddel (alkoholen) så mye bedre. Se, hør og lær om hva han mener om det i ukens podcast. 

Anbefalte viner i denne episoden

Grilloppskrifter

Ukens vin: Lars Brænden Schram

Om Ukens vintips

Hver uke velger vinjournalist og vinkelner Svein Lindin ut et vintips, alene eller med gjester. Vin med stedegen smak, intensitet og som gir valuta for gane og lommebok er fellesnevner for alle anbefalingene.

Med vinkelnere som Kristoffer Aga fra Re-Naa, Jon Trygve Hegnar fra Vinify/Hegnar Media, Simon Zimmermann og Ole Berg fra Fursetgruppen som sidekick, florerer det med vinkunnskap og knallgode tips. I tillegg dukker andre kjente fjes fra mat- og vinbransjen fra inn og utland innom.

Følg Ukens vintips i Apple Podcast Spotify eller direkte i din podcastspiller.

Se flere vintips med Vinify

Vinjournalist og sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du: Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol, finne de beste vinbarene, se ekspertenes anbefalinger, lagre og dele dine egne smaksnotater og holde orden på vinkjelleren din.

Tilgjengelig på iOS og Android.

Abonner på nyhetsbrev

Få de beste vintipsene rett inn i innboksen. Hver uke. Enklere blir det ikke å holde oversikten over Sveins anbefalinger.