<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Slik lager du din egen champagne

Hatt et Söner deg mulighet til å blande din egen cuvée i små kvanta.

Vin
Lagres i 4 år: Kassen med dine viner lagres hos Hatt & Söner Svein Lindin

I denne podcastepisoden:  I denne episoden handler det om hvordan du kan skape noe spesielt i vinkjelleren din.  Nylig var Svein i Bergère-lés-Vertus i Champagne og snakket med Johanna Stephen. Hun er opprinnelig svensk, men har bosatt seg i Champagne, utelukkende fordi hun elsker champagne og ville jobbe med det. 

Drømmejobben til Johanna består i å  tilrettelegge for at vinsamlere kan blande sin egen champagne. Hatt et Söner er et tradisjonsrikt, familieeid champagnehus som utelukkende produserer Grand Cru og Premier Cru Chardonnay fra vinmarkene i Côte des Blancs.

Må ikke være ekspert

Som eneste produsent i verden gir Hatt et Söner deg mulighet til å blande din egen cuvée. Hatt & Söner lar deg gjennom smakinger av ulike stilarter og lagringsmetoder  finne frem til din favoritt.  - Du trenger med andre ord ikke å være en ekspert forteller Johanna Stephen

Du får dine personlige flasker som du kan følge under hele prosessen i Hatt et Söners egen vinkjeller i Bergère-lés-Vertus. Etter fire år får du velge graden av dosage, og til slutt får du en personlig etikett med ditt navn på champagneflaskens bakside. Er det en ypperlig gave til deg selv, og hva må til for å kapre en av de 25 ledige plassene som lanseres i Norge i disse dager?  Svaret får du ved å lytte, se og lære av ukens podcast

Anbefalte viner i denne episoden kommer fra Hatt et Söner ordinære sortiment.

Om Ukens vintips

Hver uke velger vinjournalist og vinkelner Svein Lindin ut et vintips, alene eller med gjester. Vin med stedegen smak, intensitet og som gir valuta for gane og lommebok er fellesnevner for alle anbefalingene.

Med vinkelnere som Kristoffer Aga fra Re-Naa, Jon Trygve Hegnar fra Vinify/Hegnar Media og Simon Zimmermann som sidekick, florerer det med vinkunnskap og knallgode tips. I tillegg dukker andre kjente fjes fra mat- og vinbransjen fra inn og utland innom.

Ukens viner Hatt & Söner Svein Lindin

Følg Ukens vintips i Apple Podcast Spotify eller direkte i din podcastspiller.

Se flere vintips med Vinify

Vinjournalist og sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du: Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol, finne de beste vinbarene, se ekspertenes anbefalinger, lagre og dele dine egne smaksnotater og holde orden på vinkjelleren din.

Tilgjengelig på iOS og Android.

Abonner på nyhetsbrev

Få de beste vintipsene rett inn i innboksen. Hver uke. Enklere blir det ikke å holde oversikten over Sveins anbefalinger.