<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

En spansk vinlegende - Miguel Torres

Han har formet Spania som vinland

Vin

I denne podcastepisoden: Svein har besøk av en levende spansk legende i ukens episode. Miguel Torres (82) er en sann pioner i den spanske vinindustrien. Hans innovasjoner innen vinproduksjon har bidratt til å forme industrien til hva den er i dag. Nå er han aktuell med gamle druesorter som takler klimaet bedre.

Hans fokus på økologisk og bærekraftig praksis har også bidratt til å bevare miljøet og sikre industriens langsiktige levedyktighet. Selv om det fortsatt er utfordringer bransjen står overfor, fortsetter Torres’ arv å inspirere vinprodusenter i Spania og rundt om i verden. Nye druesorter,  klima og hans lange forhold til Norge er noen av temaene i ukens episode. Miguel Torres avslører også når han trekker seg tilbake fra rampelyset. Hør, se og lær!

Anbefalt vin i denne episoden

Miguel Torres: En pioner i den spanske vinindustrien 

Vinlegende: Miguel Torres Lars Brænden Skram

Miguel Torres er et navn som er synonymt med den spanske vinindustrien. Han er en pioner som har vært med på å forme bransjen til det den er i dag. Torres ble født i 1941 i Barcelona, Spania, og han vokste opp i en familie som hadde vært involvert i vinproduksjon i flere generasjoner. Han studerte ønologi i Frankrike og vendte tilbake til Spania for å overta familiebedriften på 1960-tallet, og på den tiden var den spanske vinindustrien lite kjent utenfor Spania. 

Gjorde Spania kjent utenfor landets grenser

Bransjen sto også overfor flere utfordringer, blant annet mangel på moderne teknologi og manglende investeringer. Torres anerkjente disse utfordringene og satte seg fore å endre ting. 

Innovasjoner innen vinfremstilling En av de første tingene Torres gjorde, var å introdusere moderne vinfremstillingsteknikker til industrien. Han investerte tungt i ny teknologi og utstyr, noe som tillot ham å produsere viner av høyere kvalitet. 

Forkjemper for bærekraft

Han introduserte også nye druesorter til Spania, noe som bidro til å diversifisere industrien. Torres var også en av de første vinmakerne i Spania som fokuserte på økologisk og bærekraftig vinproduksjon. Han anerkjente viktigheten av å bevare miljøet og arbeidet for å redusere bruken av kjemikalier i vinmarkene sine. 

Denne tilnærmingen har siden blitt mer vanlig i bransjen, med mange vinprodusenter som nå vedtar økologisk og bærekraftig praksis. Internasjonal anerkjennelse Torres’ innovasjoner innen vinproduksjon gikk ikke ubemerket hen. Hans viner begynte å få internasjonal anerkjennelse, og han ble raskt en av de mest respekterte vinmakere i Spania. Han er blitt tildelt den prestisjetunge Decanter Man of the Year-prisen, som anerkjente hans bidrag til bransjen. Torres utvidet også sin virksomhet internasjonalt, med vingårder i Chile, California og Australia. Dette tillot ham å bringe sin ekspertise til andre deler av verden og å produsere viner som var unike for hver region.

Hele fjell formes: Torres vinmarker i Priorat. Svein Lindin

Om Ukens vintips

Hver uke velger vinjournalist og vinkelner Svein Lindin ut et vintips, alene eller med gjester. Vin med stedegen smak, intensitet og som gir valuta for gane og lommebok er fellesnevner for alle anbefalingene.

Med vinkelnere som Kristoffer Aga fra Re-Naa, Jon Trygve Hegnar fra Vinify/Hegnar Media, Simon Zimmermann og Ole Berg fra Fursetgruppen som sidekick, florerer det med vinkunnskap og knallgode tips. I tillegg dukker andre kjente fjes fra mat- og vinbransjen fra inn og utland innom.

BILDE AV VINENE

Følg Ukens vintips i Apple Podcast Spotify eller direkte i din podcastspiller.

Se flere vintips med Vinify

Vinjournalist og sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du: Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol, finne de beste vinbarene, se ekspertenes anbefalinger, lagre og dele dine egne smaksnotater og holde orden på vinkjelleren din.

Tilgjengelig på iOS og Android.

Abonner på nyhetsbrev

Få de beste vintipsene rett inn i innboksen. Hver uke. Enklere blir det ikke å holde oversikten over Sveins anbefalinger.