<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Den skjulte vinskatten i Østerrike

Pustet liv i en av verdens beste vinmarker

Vintips-dorlimuhr-video
Vin

I denne podcastepisoden: Svein har besøk av Dorli Muhr fra Østerrike. Å finne en gammel, berømt vinmark med godt rennomé er mange vinprodusenters store drøm. Historien kan fortelle om viner og vinmarker i Tyskland, Østerrike og Ungarn som oppnådde priser og anerkjennelse som overgår selv Bordeaux, Champagne og Burgund i dag.

Nettopp en slik vinmark har Dorli Muhr gjenopplivet. Det hele startet i 2002 da hun bokstavelig talt tørket støv av og gjenskapte Spitzerberg som arnested for en av Østerrikes beste vinmarker.

– Og det var ingen selvfølge at man fikk det til, det var mer et overskuddsprosjekt enn en klar kommersiell tanke i begynnelsen

Anbefalte vin i denne episoden

Om Ukens vintips

Hver uke velger vinjournalist og vinkelner Svein Lindin ut et vintips, alene eller med gjester. Vin med stedegen smak, intensitet og som gir valuta for gane og lommebok er fellesnevner for alle anbefalingene.

Med vinkelnere som Kristoffer Aga fra Re-Naa, Jon Trygve Hegnar fra Vinify/Hegnar Media, Simon Zimmermann og Pontus Dahlstrøm fra Kolonialen Bislett, florerer det med vinkunnskap og knallgode tips. I tillegg dukker andre kjente fjes fra mat- og vinbransjen fra inn og utland innom.

Følg Ukens vintips i Apple Podcast Spotify eller direkte i din podcastspiller.

Se flere vintips med Vinify

Finn polets beste kjøp med Vinify-appen

Vinjournalist og sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du: Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol, finne de beste vinbarene, se ekspertenes anbefalinger, lagre og dele dine egne smaksnotater og holde orden på vinkjelleren din.

Tilgjengelig på iOS og Android.

Abonner på nyhetsbrev

Få de beste vintipsene rett inn i innboksen. Hver uke. Enklere blir det ikke å holde oversikten over Sveins anbefalinger.