<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Klassikeren Pol Roger imponerer norske ganer

Den mest drikkbare adressen i verden, sa Winston Churchill

Vintips-polroger-video
Vin

I denne podcastepisoden: Svein har vært besøk hos en favoritt i Champagne. Det sier sitt når Winston Churchill ontalte adressen til Pol Roger:  «The most drinkable address in the world» .  Den kunnskaperike markedsjefen i Pol Roger Axel Gillery tar deg gjennom historien og bakgrunnen for at Pol Roger opplever stor suksess i Norge.  Pol Roger er et tradisjonsrikt firma, og det imponerer i et marked hvor konkurransen er sterk – spesielt i Norge. Vinmonopolet har musserende vin fra 27 land, og over 1.100 varelinjer med stort og smått.

«The most drinkable address in the world», sa Winston Churchill om adressen til Pol Roger. Svein Lindin

The most drinkable address in the world
Winston Churchill

Pol Roger holder til i byen Épernay i distriktet Champagne-Ardenne i Frankrike, og er fremdeles i privat eie av familien i femte generasjon. Familien eier 90 hektar vinmarker i Montagne de Reims, Vallée de Ia Marme, Vallée d’Epernay og Côte des Blancs. Dette dekker rundt 45 prosent av råvaren, og resten kjøpes inn fra andre gårder på kontraktbasis. Familien er med i hele prosessen fra utvelgelsen av druene til innhøstingen, og gjennom alle detaljene i vinifikasjonen, selv om de nå har dyktige ansatte som ivaretar den daglige driften. Total årsproduksjon er på omtrent 1,6 millioner flasker, hvorav 80 prosent eksporteres. Det står i sterk kontrast til starten i 1853, da det ble solgt 3.769 flasker og 824 halvflasker. Kjellerne vinen modnes i er av kalkfjell. Disse går over tre etasjer og strekker seg i ni kilometer rett under gatene i Épernay.

Anbefalt vin i denne episoden

Om Ukens vintips

Hver uke velger vinjournalist og vinkelner Svein Lindin ut et vintips, alene eller med gjester. Vin med stedegen smak, intensitet og som gir valuta for gane og lommebok er fellesnevner for alle anbefalingene.

Med vinkelnere som Kristoffer Aga fra Re-Naa, Jon Trygve Hegnar fra Vinify/Hegnar Media, Simon Zimmermann, Ove Svendsen fra Ypper og Pontus Dahlstrøm fra Kolonialen Bislett, florerer det med vinkunnskap og knallgode tips. I tillegg dukker andre kjente fjes fra mat- og vinbransjen fra inn og utland innom.

Følg Ukens vintips i Apple Podcast Spotify eller direkte i din podcastspiller.

Se flere vintips med Vinify

Finn polets beste kjøp med Vinify-appen

Vinjournalist og sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du: Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol, finne de beste vinbarene, se ekspertenes anbefalinger, lagre og dele dine egne smaksnotater og holde orden på vinkjelleren din.

Tilgjengelig på iOS og Android.

Abonner på nyhetsbrev

Få de beste vintipsene rett inn i innboksen. Hver uke. Enklere blir det ikke å holde oversikten over Sveins anbefalinger.