<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

“Telesex-Jennie” håver inn på telefonsex

Telefonsex-tjenesten Koseprat.no fikk et kraftig løft under coronapandemien. Jennie Røyert, som står bak selskapet som tilrettelegger tjenesten, håver inn millioner. Nå utvider hun tilsynelatende businessen og søker tyve nye “telefonvertinner” i kryptisk jobbannonse på Finn.

Solid utbytte: Den gode businessen gjorde at Jennie Røyert i fjor tok ut et utbytte på totalt 6,4 millioner kroner. Facebook
Inside

Er du på leting etter en fleksibel jobb du kan gjøre hjemmefra? Vi søker kreative, uredde kvinnelige konsulenter som er komfortable med å oppsøke våre kunder hyppig via telefon og sms. Du må være serviceinnstilt, initiativrik og spontan med en liten skuespiller og selger i deg!” står det i stillingsannonsen som ble lagt ut på Finn.no i november.

Det fremkommer ingen steder at det egentlig annonseres etter telefonsexvertinner, og det er også svært vanskelig å se hvem arbeidsgiver er. Graver man litt, kan man imidlertid lese at selskapet bak stillingsutlysningen er Jennie Invest, et heleid selskap av Jennie Røyert. Jennie Invest eier igjen Abacom, selskapet bak telefonsextjenesten Koseprat.no. For øyeblikket er nettsiden nede for oppdateringer, men tjenestene lever fortsatt i beste velgående, fremkommer det på Koseprat sin Facebook-side.

– Er det et poeng eller viktig å vite hvem som har lagt ut annonsen? spør advokat Ingvild Opøien i Advokatfirmaet Opøien når Kapital ringer.

“Gøy mens man jobber”

Gründeren selv, tidligere omtalt som “Telesex-Jennie” i dagspressen, hevder at hun ikke har sett Finn-annonsen, og henviser Kapital til Opøien.

– Dette er ikke en vanlig annonse for å bli ansatt i Abacom, det er en stillingsutlysning i forhold til den jobben som skal gjøres, sier advokaten.

– Det er vanskelig å forstå akkurat hva den jobben dreier seg om ut fra stillingsannonsen. Hva er jobben som skal gjøres?

– Det dreier seg om erotiske samtaler, men også vanlige samtaler. De som søker, vil få mer enn nok informasjon dersom det er noe for dem.

– I annonsen står det at dere kan tilby “en god latter mens man tjener penger” – hva ligger i det?

– Det betyr at man skal ha det gøy mens man jobber.

Over 50 mill. siden 2014

En som sannsynligvis har hatt det gøy de siste årene er eieren av selskapet. For telesex-businessen har tilsynelatende vært lukrativ, viser både de ferske ligningstallene fra 2021 og årsrapportene til selskapene til Røyert. Abacom, som altså står bak Koseprat, har dratt inn nærmere 52 millioner kroner mellom 2014 og 2021. Og i fjor ble det utbetalt utbytte på totalt 6,43 millioner gjennom Abacom og Jennie Invest.

Nedstengningene av samfunnet under coronapandemien førte tilsynelatende til en boom for telefonsextjenester. I årene før pandemien lå omsetningen i snitt på drøyt fire millioner, men regnskapene fra de siste to årene viser langt større tall.

I fjor var inntektene på 11,2 millioner kroner, med et rekordhøyt resultat før skatt på 8,1 millioner. Selskapets beste år inntektsmessig er imidlertid 2020. Da håvet Abacom inn 16,2 millioner, mens resultatet endte på 6,1 millioner.

– Skyldes den sterke utviklingen de to siste årene en positiv coronaeffekt?

– Ja, det kan tenkes at flere ønsket noen å snakke med da samfunnet stengte ned, bekrefter advokat Opøien, som imidlertid stiller seg kritisk til Kapitals dekning av selskapet.

– Dette er et selskap uten stor omsetning, mener Opøien. 

Hun presiserer at Abacom ikke har noen ansatte, utenom eieren Jennie Røyert. Selskapet ansetter kvinnelige “konsulenter” som styrer sin egen arbeidshverdag med hensyn til når og hvor ofte de vil jobbe.

Ny jobb?: Denne stillingsannonsen dukket opp på Finn i november. Finn.no

Ulovlig lån på flere mill.  

Det er ikke bare de imponerende tallene i årsregnskapene som vekker oppmerksomhet. Selskapets revisor kommer med flere anmerkninger til Abacom og Jennie Invest.

Blant annet er det tatt ut ulovlige lån til Røyert på totalt over 2,6 millioner kroner, i strid med aksjeloven. I årsregnskapene peker revisoren også på at det ikke var tilstrekkelig med penger på skattetrekkskontoen for å betale forskuddstrekket ved årsslutt. Årsregnskapene ble avlagt etter fristen, fremkommer det. 

– Dette skyldes at man har hatt problemer med regnskapsføreren. Det har vært svakt arbeid og mye feil. Det er nå søksmål mot regnskapsfører på grunn av dette, opplyser Opøien.

Kapital har ikke mulighet til å la den tidligere regnskapsføreren kommentere påstandene, da det ikke fremkommer i noen offentlige papirer hvem vedkommende er. Advokaten ønsker heller ikke å oppgi navn eller bistå med kontaktinformasjon til vedkommende.

– Dette er en tvist som skal gå for retten. Av respekt for retten synes jeg ikke man skal si noe mer om det før saken skal opp.

Meldt flytting til skatteparadis 

Tidligere i desember ble ligningstallene for 2021 tilgjengelige. De viser at Røyert i fjor hadde en alminnelig inntekt på nærmere 4,6 millioner kroner, mens formuen var på snaut 6,9 millioner. Siden 2012 har hun hatt en nettoinntekt på over to millioner kroner hvert år.

– 4,6 millioner kroner er ikke spesielt høy inntekt, svarer advokaten på spørsmål om en kommentar til tallene.

I løpet av året har mange formuende flyktet fra landet av skattehensyn. I november i år registrerte også Røyert flytting til sydligere strøk, nærmere bestemt Caymanøyene. Øygruppen defineres som et skatteparadis av Statistisk sentralbyrå. Advokat Opøien tror imidlertid ikke Røyert er en såkalt skatteflyktning.

– Jennie har vært mye på ferie der og har et miljø der, barna hennes går på skolen der nede, forteller hun.

I slutten av mars i år opprettet Røyert et nytt selskap med navn Abacare. Selskapets bransjekode er satt til “andre helsetjenester”, men hva formålet med selskapet er forblir uvisst, da Røyert ikke vil gi noen kommentar til saken.