<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Simen Thorsen prøver seg på rekordavkastning

Kun seks måneder etter at en Sommerro-leilighet ble overdratt til Simen Thorsen for 10,9 millioner i november, forsøker han å kvitte seg med den. Investoren ba først om 20 millioner i mai, men prisen er nå kuttet med en drøy million.

Vil selge: Tidligere styreleder og grunder Simen Thorsen i Solon Eiendom ber om 200.000 kr. pr. kvadratmeter for leiligheten hans i det populære Sommerrokvartalet. Foto: Eivind Yggeseth
Inside

Mot slutten av 2022 ble en av de splitter nye leilighetene i Sommerro-kvartalet tinglyst på Simen Thorsen. Ifølge tinglysningen betalte den tidligere Solon Eiendom-styrelederen 10,9 millioner kroner for leiligheten. Knappe seks måneder senere, i begynnelsen av mai, dukket den opp til salgs på Finn. Med leiligheten følger en parkeringsplass som Thorsen skal ha betalt 1,2 millioner for.

Det er ikke gjort noen oppgraderinger i leiligheten, informerer eiendomsmegler Nathalie Wilsgaard Bargel om, likevel forsøker Thorsen seg på en såpass solid avkastning at det vil bli rekord dersom salget skulle gå gjennom på prisantydning, ifølge en megler Kapital har snakket med.

Eiendomsmegler Fredrik Dyve, som bistår Thorsen med salget, ba først om 20 millioner da leiligheten først ble lagt ut i midten av mai, men prisen ble satt ned til 18,9 millioner etter cirka to uker. Hvis salget skulle gå gjennom på prisantydning, gir det en avkastning på 56 prosent dersom man tar garasjeplassen med i regnestykket. Til sammenligning har boligprisene i Oslo steget med 6,2 prosent til og med april i år.

– Jeg har vurdert hva jeg mener leiligheten er verdt i forhold til tilsvarende leiligheter i prosjektet, så får du nesten høre med selger hvordan han fikk tak i leiligheten for den prisen. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Dyve.

Vil ha 200.000 pr. kvadratmeter

Selv om tinglysningen ble registrert på Thorsen i november, skal kjøpekontrakten ha blitt inngått for et par år siden. Med sine 95 kvadratmeter, beliggende i fjerde etasje, ber investoren nå om snaut 200.000 pr. kvadratmeter. Det er noe høyere kvadratmeterpris enn hva flesteparten av leilighetene i prosjektet går for, forteller eiendomsmegler Trond Nordahl Amundsen i Privatmegleren.

– Det er veldig stor interesse for Sommerro-leilighetene, jeg har over 40 navn på listen over interessenter. Det er størst interesse for leiligheter mellom 80 og 120 kvadratmeter, og de kjøper dersom prisen er riktig. De fleste leilighetene har gått for mellom 170.000-190.000 kroner pr. kvadratmeter, sier megleren, som har solgt flere av leilighetene i prosjektet.

Det er imidlertid en god del lavere kvadratmeterpris enn hva Erling Braut Haaland punget ut for å sikre seg en av leilighetene i Oslos nye kjendisbygg. Tidligere i mai ble det kjent at Manchester City-spilleren hadde kjøpt Runar Vatnes leilighet på 154 kvadratmeter for 35 millioner, ifølge Finansavisen. Investoren betalte selv 27 millioner for leiligheten, noe som ga åtte millioner i gevinst, skrev avisen. Det gir en avkastning på like under 30 prosent.

Aktiv på børsen

Den tidligere Solon Eiendom-gründeren og storaksjonæren har tjent seg søkkrik på blant annet salget av boligbyggeselskapet til det svenske selskapet SBB. I 2021 innkasserte Thorsen 700 millioner for salgssummen, hvor deler av oppgjøret ble gjort i SBB-aksjer som han solgte raskt unna. Investoren er aktiv på børsen.

Gjennom det heleide investeringsselskapet Hortulan er han blant annet inne på listen blant de 30 største aksjonærene i syv selskaper på Oslo Børs. Hans største post befinner seg i Nykode Therapeutics, hvor investoren er den 10. største aksjonæren. Med over 5,5 millioner aksjer beløper investeringen seg til over 150 millioner kroner.

Blant de andre store investeringene finner vi Panoro Energy, Deep Value Driller, Icelandic Salmon, Akastor, Endur og Tekna Holding. Til sammen utgjør de syv aksjepostene over 370 millioner kroner. Kapital har ikke lykkes i å komme i kontakt med Thorsen.