<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Vil bygge eget treningsanlegg i Kragerø-skjærgården

For rundt 700.000 kroner ønsker årets sammenlagtvinner av den alpine verdenscupen, Aleksander Aamodt Kilde, tillatelse til å få bygget et treningsanlegg ved familiens hytte på Langøy i Kragerø-skjærgården.

Nye jubelscener? Tidligere i år kunne Aleksander Aamodt Kilde juble over å ha vunnet den alpine verdenscupen sammenlagt. Nye jubelscener kan inntreffe om Kragerø kommune godtar planene hans om et nytt treningsanlegg på feriestedet på Langøy. Foto: NTB Scanpix
Eiendom

– Jeg ønsker rett og slett å få tilbragt mer tid på Langøy, der familien hvert år tilbringer sine sommerferier. Den nye treningsbanen vi håper å kunne få på plass, gir supre muligheter for å få lagt inn mer variert barmarkstrening, sier Aamodt Kilde til Kapital.

Ideen om et nytt treningsanlegg – en såkalt multisportbane på rundt 20 ganger 40 meter på familiestedets nabotomt og som eies av hans tante og onkel, har vokst frem i takt med toppalpinistens seneste års sterke sportslige prestasjoner.

– På Langøy legger jeg mye av grunnlaget for vintersesongen, med store mengder fysisk trening. Her har også verdenscuplaget vært med og trent tidligere, og i år vil den femte samlingen bli arrangert her, opplyser 27-åringen, som sist vinter dro inn rundt 2,5 millioner kroner i innkjørte FIS-pengepremier.

Av egen lomme

Kommunen har nå søknaden inne til behandling.

– Et endelig svar fra kommunen er vel ikke langt unna, og vi både håper og tror på et positivt utfall, sier Aamodt Kilde. I søknaden argumenteres det blant annet for at tiltaket ikke strider med kommuneplanens mål, da denne delen av øya er planlagt for fastboende og fritidseiendommer og ikke aktivt jord- og skogbruk. Ifølge Kragerø Blad Vestmar, som omtalte prosjektet tidligere i vår, vil det ikke bli satt opp bygninger eller sanitæranlegg i tilknytning til treningsanlegget. 

I søknaden har trener Lars Mæland for det norske alpinlandslaget også laget en skisse for hvordan treningsbanen kan bli, og hvilke aktiviteter som kan utføres der. Det er blant annet snakk om ballspill, øvelser for spenst, hurtighet, koordinasjon og allsidige styrkeøvelser – i et anlegg som også omtales som en Tuftepark. Familien har allerede satt opp en velutrustet garasje ment for styrketrening.

Om prosjektet ser dagens lys, er det antatt å ville koste rundt 700.000 kroner. – Jeg får takke Skatteetaten som åpner for at jeg kan dra i gang dette ved å benytte de stipendene jeg har fått fra Olympiatoppen. Så noen eksterne bidragsytere til dette prosjektet er det derfor ikke snakk om, understreker Aamodt Kilde overfor Kapital.

Noe nytt rikstreningsanlegg på Langøy – der flere av øyas fastboende fortsatt jobber iherdig med å få satt opp en fastlandsforbindelse knyttet til planene om et større bolig- og fritidsboligprosjekt på Langøy – myntet på andre feriegjester i skjærgården, er det ingen planer om.

– Nei, vi legger ikke opp til at den skal bli allment tilgjengelig, først og fremst knyttet til kostnadene ved etablering og vedlikehold av banen. Men den vil kunne benyttes av omkringliggende eiendommer. Vi har heller ikke søkt om noe utvidet bryggekapasitet i forbindelse med anlegget, avslutter Aamodt Kilde.