<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Solgt for tredje gang på ett år

Boligutvikler-duo forsøkte å omregulere den tidligere ambassaden på Frogner i Oslo til kontorlokaler, uten hell. Nå blir villaen privatbolig.

Meglermat: Denne villaen på Frogner har hatt til sammen fire eiere på bare tolv måneder. Foto: Finn.no
Eiendom

Når eiendommer selges på Frogner i Oslo, er prisen alltid høy og diskresjonen gjerne det samme. Det gjelder i høyeste grad for Drammensveien 103. I løpet av tolv måneder har villaen skiftet hender hele tre ganger uten at det har vært kjent for allmennheten.

– Flere ambassader har gitt uttrykk for interesse, men ettersom mange av disse er i lockdown, har det vært vanskelig å få til noe konkret. Eiendommen har ligget ute siden rett over sommeren, og vi er fornøyd med å ha fått solgt, sier partner Odd Kalsnes i Boa Eiendom.

Den aktuelle eiendommen ligger i et fasjonabelt strøk på Skarpsno i Oslo, og var frem til 2015 eid av Den belgiske ambassade. Da ble den kjøpt av den søkkrike vestlendingen Arne Stang, tidligere direktør i fiskerigiganten Austevoll Seafood, for 27,5 millioner kroner. I november i fjor solgte han videre til milliardær Espen Aubert, som nylig måtte trekke seg som styreleder i ​​Mybank etter det mye omtalte Aylar Lie-lånet. Aubert satt på villaen i bare to måneder, før eiendommen på nytt skiftet hender.

Fikk avslag

Den neste eieren var Streken Eiendom, selskapet til eiendomsutviklerne Lasse Røsnes og Jon Strand, som solgte livsverket Neptune Properties til Bjørn Rune Gjelsten for mellom en halv og en milliard kroner i fjor. De kjøpte villaen for å bruke den som kontor, men fikk tommelen ned hos kommunen. Dermed solgte duoen eiendommen nok en gang.

Store planer: Boligutviklerne Lasse Røsnes (bildet) og Jon Strand ble rike da de solgte livsverket Neptune Properties til Bjørn Rune Gjelsten i fjor. De ønsket å omgjøre villaen på Frogner til kontorlokaler, men fikk nei av Plan- og bygningsetaten. Foto: kmg

– Vi fikk avslag hos Plan og bygg. Da har vi ikke sett noen grunn for å bli sittende på den. Vi ønsker å heller bruke tid og penger på andre ting, og videresolgte derfor til noen som kan benytte den til det formålet den er regulert til, sier Lasse Røsnes.

– Som er ambassade eller privatbolig?

– Ja. Etter det vi forstår, vil den nok bli brukt som privatbolig fremover.

Korttidseie: Milliardær Espen Aubert eide villaen i Drammensveien på Frogner i bare to måneder før han solgte videre. Foto: Iván Kverme

Nær prisantydning

Hva eiendommen har blitt kjøpt og solgt for siden 2015 er uvisst, ettersom den er eid av et aksjeselskap. Odd Kalsnes ønsker ikke å gå ut med den eksakte prisen, men forteller at den siste transaksjonen fant sted nær prisantydningen på 44,9 millioner kroner. Av hensyn til taushetsplikten vil han heller ikke fortelle om det er private eller boligutviklere som har kjøpt huset.

– Nei, det kan jeg ikke uttale meg om, sier han.

Villaen har et boareal på 380 kvadratmeter. Bruttoarealet er på hele 772 kvadratmeter. Eiendommen er også medeier i en ubebygd tomt beliggende midt inne i kvartalet Drammensveien, Bygdøy allé og Hafrsfjordgaten.

– Det er en unik enebolig, beliggende i et ettertraktet område. Det er et flott bygg, men med oppussingsbehov, sier Kalsnes.

Kapital har vært i kontakt med Espen Aubert, som ikke ønsket å kommentere saken.