<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kvitter seg med sin siste jordiske eiendom

Tesla-sjef Elon Musk la i høst ut sin siste jordiske eiendom til salgs, for å kunne rette større fokus mot planen om å lage kolonier på Mars. En måned senere skal han ha funnet en kjøper.

Husløs: Elon Musk kvitter seg med alle eiendommene sine for å fokusere på viktigere oppgaver, ifølge han selv. Foto: Mike Blake/Reuters/NTB
Eiendom

Det var for rundt halvannet år siden at Musk kom med den noe overraskende kunngjøringen om at hele hans enorme eiendomsportefølje var til salgs.

“Hva er viktigst – Mars eller et hus? Å bruke tid til på å bygge et hus, selv om det var et virkelig flott hus, er fortsatt ikke en god tidsbruk i forhold til å utvikle raketter som er nødvendige for å komme oss til Mars eller å finne løsningen på bærekraftig energi,” skal den eksentriske Tesla-sjefen ha sagt.

Nå melder en rekke amerikanske medier at han har funnet en kjøper til den siste eiendommen, som ligger utenfor San Francisco. Salget skal riktignok ikke være helt i boks – et innledende tilbud skal være akseptert, men visse betingelser må fortsatt oppfylles.

Musk skal selv ha kjøpt den aktuelle boligen på snaut 1.500 kvadratmeter for 23,3 millioner dollar i 2017, noe som tilsvarte rundt 200 millioner kroner den gang. Den inneholder blant annet syv soverom og ti bad, og har svømmebasseng og sjøutsikt.

Vil ha 280 mill.

Ifølge amerikanske medier var den siste prisantydningen på boligen rundt 32 millioner dollar, som med dagens kurs utgjør drøyt 280 millioner kroner. Den ble først lagt ut for salg for 35 millioner dollar våren 2020.

Tesla- og SpaceX-sjefen forsøkte først å selge boligen uten megler, slik at alle potensielle kjøpere måtte kontakte ham direkte. Dessverre var han tilsynelatende vanskelig å få tak i, så eiendommen forble usolgt i flere måneder, skriver tabloiden New York Post.

Den 100 år gamle boligen ble tatt av markedet en kort stund i september, før den ble lagt ut igjen i oktober, denne gangen med eiendomsmeglere. Og nå skal salget angivelig snart være i boks.

Skal ha solgt eiendom for 890 mill. kr

Boligsalget finner sted like etter at Musk slapp nyheten om at han vil flytte Teslas hovedkvarter fra California til Texas.

Tesla-sjefen skal nå ha solgt eiendommer for totalt 100 millioner dollar, eller nærmere 890 millioner kroner. Dette beløpet inkluderer ikke den omtalte boligen utenfor San Francisco.

Musk er rangert som verdens rikeste person av Forbes, med en estimert formue på svimlende 2.460 milliarder kroner. 50-åringen er administrerende direktør og storeier i bil-, programvare- og energiselskapet Tesla, hvis aksjekurs har gått som en kule og mangedoblet seg de siste årene. Kun siden starten av 2020 har Tesla-aksjen hatt en verdiøkning på over 1.000 prosent. Selskapet er nå verdt over 1.000 milliarder dollar.