<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Rekorder for fall på Hafjell

I løpet av de to siste månedene er det satt prisrekord både i det åpne og lukkede hyttemarkedet på Hafjell. – Vanvittig respons, sier eiendomsmegler om pågangen på Finn. 

Prisrekord: Tidligere i januar ble det solgt en prosjektert hytte for 23,5 millioner kroner i det åpne markedet på Hafjell. Foto: Reeltime Interactive AS
Eiendom

I januar ble det satt prisrekord i det åpne hyttemarkedet på Hafjell, da en prosjektert hytte på Mosetertoppen ble solgt for 23,5 millioner kroner. Det er en million mer enn den forrige prisrekorden i områdets åpne marked, som ble satt i april i fjor.

Kapital omtalte den aktuelle hytta i høst. Den har adresse Måsåbergvegen 23 – en av Mosetertoppens beste tomter, ifølge salgsoppgaven – og ble solgt til prisantydning.

Tømmerhytta på drøyt 250 kvadratmeter med fem soverom og tre bad skal være innflytningsklar i november. Primærrom er på omtrent 190 kvadratmeter. Regner man pris over sistnevnte, gir det en kvadratmeterpris på snaut 124.000 kroner.

Påkostet: Hytta vil bre seg over snaut 250 kvadratmeter, med bl.a. fire bad og dobbel garasje, kvalitetsinnredning fra Kistefos Møbler og hvitevarer fra Miele. Foto: Privatmegleren Lillehammer

God butikk

Hvem som er kjøper av den påkostede luksushytta, med fire bad og dobbel garasje, kvalitetsinnredning fra Kistefos Møbler og hvitevarer fra Miele, er ennå uvisst. Salget har imidlertid vært god butikk for selger, Helge Aune AS, som betalte 5,25 millioner kroner for tomten i fjor.

Hytta kom først ut på Finn.no i høst under “kommer til salgs”, uten prisantydningen. Annonsen genererte svært mye oppmerksomhet, forteller eiendomsmegler Stig Henning Svartor i PrivatMegleren Lillehammer.

– Vi la først ut en teaserannonse for å sjekke ut interessen, og fikk vanvittig mange klikk og henvendelser. Da vi la ut hytta for salg med prisantydning datt naturligvis noen av, men det var fortsatt stor interesse, sier Svartor.

Blant de interesserte var det flere utenlandske borgere, blant annet fra Sverige og Tyskland, men det var en nordmann som endte opp med det seirende budet på 23,5 millioner.

– Hvordan er temperaturen i hyttemarkedet om dagen?

– Det er stor interesse for det aller meste vi har til salgs. Det er kanskje litt færre salg nå sammenlignet for et år siden, på grunn av lavere tilgjengelighet. Men den høye aktiviteten på telefon og mail er den samme, sier Svartor, som forteller at de skal ut med mange hytter de neste ukene.

Ferdig til neste vinter: Hytta vil være innflytningsklar i november, forteller eiendomsmegler Svartor. Foto: Privatmegleren Lillehammer

Hafjells dyreste

Den aller dyreste hytta omsatt på Hafjell ble solgt off market for 28 millioner kroner i desember i fjor. Dette er også en prosjektert hytte på samme felt på Mosetertoppen, informerer Svartor.

– Hytta er under oppføring, og vil bli rundt 400 kvadratmeter stor og inneholde blant annet tre stuer og ni soverom, sier eiendomsmegleren, som ikke vil kommentere på hvem som har kjøpt hytta.

– Hvorfor ble den solgt off market?

– Dette var et kjøpsoppdrag, så vi fant hytta for kjøper, sier Svartor, som omtales som den mestselgende hyttemegleren i Hafjell- og Kvitfjell-området.