<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Her ligger Norges dyreste fjellhytter

Den populære skidestinasjonen Geilo topper listen for både høyest gjennomsnittspris på hytter over 800 høydemeter, og for pris på hytter tilknyttet alpinanlegg, viser en fersk måling fra Prognosesenteret.

Kommer for salg: Slaatta Alpin, en ”chalet“ under oppføring i Slaattavegen 12A, ligger i et av Norges dyreste hytteområder, Geilo. Hytta, med et bruksareal på 127 kvadratmeter, vil få en prislapp på 13,9 millioner kroner. Foto: Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren/Finn.no
Eiendom

Den høyeste gjennomsnittsprisen på hytter i den norske fjellheimen finner man på Geilo, eller i Hol kommune, og i Hemsedal. Snittet ligger her på 10,3 millioner kroner, noe som skiller seg klart ut blant landets hyttedestinasjoner, viser en måling gjennomført av Prognosesenteret.

Statistikken inkluderer alle omsetninger i perioden 1. januar til og med 14. februar i år, og gjelder hytter som befinner seg mer enn 800 høydemeter over havet. Det tas forbehold om at målingene svinger endel, da det noen steder er få omsetninger, som potensielt kan gi svært store utslag på oversikten.

På tredjeplass på pristoppen finner man Krødsherad kommune, som huser det populære skistedet Norefjell. Her er gjennomsnittsprisen på hytter over 800 meter på 9,6 millioner kroner i samme periode.

Det er et godt dropp ned i pris til fjerdeplass, Seljord kommune i Telemark, hvor snittprisen ligger på 6,3 millioner kroner. Tett fulgt av Øyer kommune, som inkluderer skifavoritter som Hafjell og Kvitfjell. Her er gjennomsnittsprisen på hytter på 6,2 millioner.

Kommer for salg: Slaatta Alpin, en chalet under oppføring i Slaattavegen 12A, ligger i det som for øyeblikket er Norges dyreste hytteområde, Geilo. Hytta, med et bruksareal på 127 kvm, kommer for salgs med en prislapp på 13,9 mill. kr. Foto: Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren

– 100.000 kr pr. kvm

Hvis vi ser på Prognosesenterets måling av gjennomsnittspris på hytter tilknyttet alpinanlegg, finner vi flere av de samme skidestinasjonene på topplasseringene. På topp er Slaatta skisenter på Geilo, med en gjennomsnittspris på 6,6 millioner kroner. På andreplass er Norefjell skisenter, med snaut 6,3 millioner kroner i snittpris, og på tredjeplass ligger Geilo skisenter, med en snittpris på 6,1 millioner kroner. Også her kommer Hafjell høyt på listen – med 5,5 millioner kroner i snitt ligger dette skistedet på en fjerdeplass.

Men det er altså Geilo som dominerer med de høyeste prisene på fritidsboliger på fjellet.

– Den siste hytta vi solgte på Slaatta, som er tinglyst nå, var i Slaattavegen til en pris på 14,9 millioner kroner. Den hytta lå tett på 100.000 kroner pr. kvadratmeter i p-rom. Det er svært gode priser, sier Knut Almås Anfinset i Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren, Avd. Geilo.

Kommer for salg: Slaatta Alpin, en chalet under oppføring i Slaattavegen 12A, ligger i det som for øyeblikket er Norges dyreste hytteområde, Geilo. Hytta, med et bruksareal på 127 kvm, kommer for salgs med en prislapp på 13,9 mill. kr. Foto: Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren

Færre hytter til salgs

Han forteller om fortsatt høy aktivitet i hyttemarkedet på fjellet, men at de har noe færre hytter til salgs sammenlignet med i fjor vinter.

– Markedet som helhet har gått svært godt gjennom coronapandemien, men vi har hatt en litt roligere periode i det siste. Det er fremdeles gode salgstall, og vi ser lyst på resten av sesongen. Men sammenligner vi med antall enheter til salgs, er det stor differanse fra i fjor. På Finn.no i Hol kommune er det 63 objekter ute til salgs nå, mens det var godt over 100 objekter ute i fjor på samme tid. Vi har tømt mye av varelageret vi hadde, sier megleren.

Hyttetun: På en av Norges dyreste hyttedestinasjoner nå, Hemsedal, ligger dette hyttetunet, Skinnfellgården, til salgs for 13 mill. kr. Tunet består av fem eiendommer og har et bruksareal på over 450 kvm. Faksimile: Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren/Finn.no

På den andre siden er kjøpsinteressen stadig høy.

– Det er fremdeles god etterspørsel etter hytter og leiligheter, og ting går jevnt og trutt. Det kommer endel nye objekter nå i vinterferien, sier Anfinset.

En av disse er en “chalet” under oppføring i Slaattavegen 12A. Slaatta Alpin er hytter som bygges midt i skibakken, på solsiden, med et bruksareal på 127 kvadratmeter, tre soverom og to bad. Prislappen er på 13,9 millioner.