<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Renner over av interessenter

På Eiksmarka i Bærum bygges et knippe eksklusive leiligheter og rekkehus til et prisnivå man aldri før har registrert i området. Bak det nye boligprosjektet står eiendomsutviklingsselskapet Profier, kontrollert av mangemilliardær Bjørn Rune Gjelsten. Og renteøkninger til tross – interessentene står i kø.

Stor interesse: På Eiksmarka i Bærum ser om et par års tid Bekkegrenda dagens lys. Boligprosjektet huser et begrenset utvalg forseggjorte leiligheter og rekkehus – til heftige kvadratmeterpriser. Foto: Eiksmarka Utvikling AS/Profier
Eiendom

I årevis har Eiksmarka Senter, som på slutten av 1960-tallet nådde sin storhetstid da det var en sentral del av en av de første Olsenbanden-filmene, vært preget av forfall og elendige besøkstall. Men senteret har nå gjenoppstått i en helt ny forfatning, med nye forretninger og flere serveringssteder. Oppgraderingen har åpenbart bidratt til realiseringen av boligprosjektet Bekkegrenda, for rett ved det nye senteret legges det nå ut for salg 16 eksklusive leiligheter og elleve rekkehus, i prisspennet fra under fire millioner kroner til godt over 30 millioner. 

Bak utbyggingen står Profier, som nylig måtte skrinlegge et annet prosjekt i Oslo-området (se åpningssaken i dette bladet, s. 20). Selskapet skal imidlertid ha sikret seg bindende totalentrepriseavtaler for sine øvrige prosjekter, og i Bekkegrenda, som har vært markedsført et par måneders tid, kan markedssjef Kristen Rikter-Svendsen opplyse om at en lang liste med potensielle kjøpere har meldt seg.

– Interessen har vært formidabel. Vi har så langt hatt over 400 interessenter, noe som viser at vi gjerne skulle hatt et større prosjekt å tilby. En stor andel av dem bor i nabolaget til Bekkegrenda. Dette illustrerer godt det vi ser også ved vårt mer omfattende leilighetsprosjekt på Bekkestua, nemlig at mange av de nye boligkjøperne knapt bytter postadresse ved flytting, sier Rikter-Svendsen til Kapital.

Interessen har vært formidabel. Vi har så langt mottatt over 400 interessenter, noe som egentlig viser at vi gjerne skulle hatt et større prosjekt å tilby.
Markedssjef Kristen Rikter-Svendsen i Profier

Hundevennlig

I prosjektmarkedsføringen beskrives Bekkegrenda som særlig godt egnet for barnefamilier, etablerte og eldre – men også hundeeiere. 

– Vi skriver dette eksplisitt fordi Bekkegrenda ligger tett opp mot flotte turområder i Bærums- og Nordmarka. Dette gir jo hundeeiere allverdens av flotte rekreasjonsmuligheter for sine firbente. Dessuten har vi, etter flere runder med kommunen, måttet sette opp rekkehus, og ikke bare leiligheter. For særlig rekkehuseierne blir det nok plass også for de som har hund.

– Boliglånsrentene nå er på å på full fart oppover. Dere mister ikke nattesøvnen av dette?

– Nei, vi er godt forberedt på en slik utvikling. Vi har en produksjonsportefølje til en verdi av rundt syv milliarder kroner. Om lag 90 prosent er allerede solgt og skal leveres mellom 2024 og 2025. Vi er derfor godt forspent til å kunne ta nye prosjekter. En viktig fordel ved vår virksomhet er ellers at en stor andel av våre kunder har en betydelig akkumulert boligformue, og derfor ikke er like sårbare for rentehopp som andre grupper, legger Rikter-Svendsen til. 

Godt rustet mot renteoppgang

I Norge sank boligprisene i juli med 1,6 prosent, noe som betyr at prisene så langt i år er opp med litt over syv prosent. Salget av nye boliger var svakt i juli, regnet på landsbasis, en utvikling som ifølge Eiendom Norge følger en historisk trend. Men administrerende direktør Henning Lauridsen tror nyboligmarkedet vil stå seg bra i tiden som kommer, hensyntatt en fase som nå med stadig økte boliglånsrenter.

– Markedet for nyboliger i de øverste prisklassene lever på sin måte litt sitt eget liv. Det er et mer renteuavhengig marked, som også preges av at kjøperne ofte har tilgang på andre kapitalkilder enn bare boliglån. Dette segmentet er nok heller mer sensitivt for om aksjeverdier skulle begynne å falle, sier Lauridsen. 

Bekkegrenda legges ut for salg i neste måned, og endelig ferdigstillelse forventes i løpet av første kvartal 2025.