<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Milliardærsønn river sørlandsperle

Investor Halvor Øgreid betalte 30 millioner kroner for en hytte i Blindleia. To år senere skal han jevne den med jorden og bygge nytt.

Store planer: Milliardær Knut Øgreid (t.v.) har overlatt stafettpinnen i familiebedriften til sønnen Halvor Øgreid, som nylig fikk innvilget sin søknad om å rive og siden bygge opp en av hyttene på luksuslandstedet sitt i Blindleia. Foto: Carina Johansen/NTB
Eiendom

Daglig leder i det tradisjonsrike familieselskapet Øgreid, Halvor Øgreid, brukte tiden godt under pandemien. I løpet av et knapt år fikk han tilslag på intet mindre enn fire private eiendommer til en samlet sum av nærmere 70 millioner kroner. Først slo han og kona til på to villaer i Stavanger. Prislappen var på til sammen 26 millioner kroner. Dernest sikret han seg et strandhus på Klepp til 12 millioner kroner. Til sist kjøpte han en fritidseiendom i Blindleia, selve indrefileten av skjærgårdsidyll langs Sørlandskysten, for 30 millioner kroner. 

Nå har milliardærarvingen fått innvilget en søknad om å rive og bygge opp igjen den lille øyperlen. Hva byggeprosjektet vil koste er uvisst. Det har ikke lykkes Kapital å få en kommentar fra Halvor Øgreid.

Skal rives: Halvor Øgreid ønsker å erstatte den ene hytta på Blindleia-tomten han kjøpte av sin tante. Foto: Søknad til Lillesand kommune

Holmeidyll

Ferieboligen på Sørlandet har vært i familiens eie helt siden tidlig på 1960-tallet. Halvor Øgreid kjøpte nemlig hytta av sin tante. Eiendommen, som ligger på en liten holme, er på vel 13 mål og omfatter to fritidsboliger, et naust pluss noen mindre bygninger. Ifølge dokumenter Kapital har fått tilgang til, ønsker milliardærarvingen å rive den ene bygningen for deretter å oppføre en erstatningshytte. I tilknytning til den eksisterende hytta finnes i dag en redskapsbod. Denne ønskes også fjernet. I stedet vil det bli bygget et lite badehus.

Planene er godkjent av Lillesand kommune, men foreløpig mangler igangsettingstillatelse.

Villa på villa

Halvor Øgreid planla også en større utbygging i Stavanger. Da han kjøpte de to villaene på til sammen 1,7 mål, var ambisjonen å rive den ene, sette opp et nybygg og slå husene sammen. En vinterhage skulle oppføres på eiendommen, og det skulle også graves ut en underjordisk garasje på drøye 320 kvadratmeter, skriver Stavanger Aftenblad

Ifølge avisen førte prosjektet til klagestorm. Flere naboer leverte inn protester, blant annet fordi de mente utbyggingen ville by på problemer med hensyn til trafikksikkerhet, støy og støv. Et par måneder senere ble planene sågar skrinlagt. Investoren og hans kone valgte å selge boligene i stedet.

Øgreid-familien er blant Stavangers rikeste, og har lange tradisjoner i oljebyen. Selskapet har eksistert siden 1876. Den gang var hovedfokuset trelast. Siden har konsernet utviklet seg til å omfatte virksomheter innen både bil, shipping, eiendom og offshore. De enorme verdiene i bedriften har først blitt synlige de seneste årene, etter at familien tjente milliarder på salg av blant annet eiendom og bilimport. Knut Øgreid sitter nå som hovedeier sammen med sine barn. Sønnen Halvor Øgreid tok i 2018 over hovedansvaret for forvaltningen av familieformuen.