<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Åpner 931 kvm med matservering på Tryvann

I Oslos største vinterpark er det nå bygget en varmestue på over 900 kvadratmeter som skal stå klar til skisesongen åpner. Med på laget har Skimore fått med seg eierne bak Delicatessen, som skal stå for matserveringsdriften.

Satser midt i pandemi: Denne vinteren åpner Skimore Oslo varmestue med restaurant/kafé, kiosk og skibutikk på Tryvann i Oslo. Foto: Skimore Oslo
Næringsliv

– Dette blir Oslos nye storstue hvor folk kan ta en matbit, sommer som vinter, varme seg og nyte utsikten mot Norefjell og Gaustadtoppen, sier Espen Bengston, daglig leder i Skimore Oslo.

13. mars måtte Skimore, som har vinterparkanlegg på Tryvann og Wyller i Oslo, samt i Kongsberg og i Drammen, stenge ned anleggene sine på myndighetenes befaling. I mellomtiden har selskapet bygget en varmestue ved parkeringsplassen til hovedstadens største skianlegg på Tryvann på 931 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer.

Arbeidet ble satt i gang for rundt et år siden og utføres av Håndverkskompaniet. Det er Skaara Arkitekter som står bak tegningene av bygget.

Prislapp på rundt 30 mill.

Varmestue-satsningen har totalt kostet noe under 30 millioner kroner, opplyser Bengston.

Med utsikt over byen fra Oslos syvende høyeste punkt har kafeen fått navnet Vidsjå. Consept Restaurants, som driver tapaskjeden Delicatessen og den latinamerikanske restauranten Aymara ved Solli plass i Oslo, vil stå for restaurantdelen.

– De har laget en veldig bra meny til edruelige priser. Nå venter vi bare på at snøen skal falle slik at vi får åpnet anlegget og varmestuen, sier Bengston.

Menyen består av wraps, sandwicher, gryteretter og snacks. Man kan blant annet velge mellom wraps med andelårconfit, surdeigsbrødsandwich med serranoskinke og manchego, blomkålsuppe med crispy chorizo eller indisk vegetargryte.

Normalt vil det være plass til totalt rundt 300 gjester, men nå med smitteverntiltakene vil det være litt færre plasser. Utenom spisestedet skal det åpne en liten butikk hvor man kan kjøpe skiutstyr, og en kiosk i tilknytning til bygget. Det vil også være mulig å leie lokalene til eventer og selskaper.

Coronatap på 8–10 mill. 

Det er hedgefondforvalter og milliardær Thor Johan Furuholmen som er hovedaksjonær, med en eierandel på 90 prosent i AS Park, som igjen eier 90 prosent av Skimore. AS Park omsatte i fjor for 117 millioner kroner, opp fra 111 millioner året før, mens resultat før skatt endte på 31,5 millioner kroner, rundt tre millioner lavere enn i 2018.

Hovedaksjonær: Foto: Furuholmen Eiendom

Vinterparkene til Skimore har som mange andre blitt påvirket av coronatiltakene. Oslo Skimore-sjefen anslår et tap på mellom åtte og ti millioner kroner.

– Vi har trolig mistet 15–20 prosent besøk på årsbasis som følge av tiltakene, forteller han.

Skimore står også bak Oslo Sommerpark, med en av Skandinavias største klatreparker, som motvirker noe av tapet etter en bra sommersesong med mange mennesker i byen.

Skitet navn fra Oslo Vinterpark

I oktober byttet Oslo Vinterpark navn til Skimore Oslo som en del av AS Park-konsernets kommunikasjonsstrategi, forteller Bengston.

Noe annet nytt er at selskapet tilbyr medlemskap til vinterparkene.

– Det er rørende billig og inkluderer ubegrenset tilgang til vinter- og sommeraktiviteter i Skimores anlegger i Oslo, Drammen og Kongsberg, innenfor de gjeldende smittevernregler, reklamerer Oslo Skimore-sjefen.