<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Betalte med “Lottogevinst fra Tjuvholmen-salg”

Over en kaffe på The Thief fikk eiendomsinvestor Lars Windfeldt overtalt arbeidende styreleder Roar Sandnes i Akershus Eiendom til å bla opp på Hafjell. Sandnes har nå kjøpt hytta som lå ute for 27 millioner kroner og dermed er en av de dyrere omsatt på fjellet.

Dyrest i år: Næringsmegler Roar Sandnes har kjøpt hytta eiendomsinvestor Lars Windfeldt har fått oppført på Gaiatoppen på Hafjell. Han betalte 26 millioner kroner.  Foto: RGB Media v/Tor Jensbakken
Næringsliv

Hytta, som ligger i et nytt område på Hafjelltoppen kalt Gaiatoppen, som kun er en drøy kilometer fra det populære afterski-stedet Gaiastova, er en av de dyreste som har blitt solgt på fjellet i år – og noensinne.

Kjøperen: Roar Sandnes, gründer og arbeidende styreleder i Akershus Eiendom, har kjøpt Hafjell-hytte. Foto: Ole Berg-Rusten

Det var før jul det ble kjent at eiendomsinvestor Windfeldt ville selge den nesten 300 kvadratmeter store hytta, og hvor det visstnok ikke er spart på noen ting. Kapital røper nå hvem kjøperen er.

<strong>Foto: RGB Media v/Tor Jensbakken</strong> (1 / 7)
Foto: RGB Media v/Tor Jensbakken

– Det er kvalitet i alle ledd. Vi har aldri hatt det så fint noe sted vi har bodd. Det var en som sa til oss at vi hadde betalt for lite, påstår Sandnes som har kjøpt hytta.

Han vil ikke si hva han betalte, men forteller at han kjenner Windfeldt godt, og at de har gjort business sammen siden slutten av 80-tallet.

– Vi ble enig over en kaffekopp på Thief for noen uker siden. Det er greit å kjenne hverandre siden vi også blir naboer, sier Sandnes.

Windfeldt har hytta på nabotomten. Den ble oppført for fem år siden. For å ha kontroll på utseendet på nabohytta kjøpte Windfeldt like godt nabotomten også. Nå har han også valgt hvem han skal ha som hyttenabo.

To gode naboer: Roar Sandnes' hytte er den foran på bildet. Hytta på andre siden av veien er eiendomsinvestor Lars Windfeldts. Foto: RGB Media v/Tor Jensbakken

Tredje beste betalte

Næringsmelgertoppen Sandnes er gründer og arbeidende styreleder i Akershus Eiendom. Markedet for næringseiendom har gått så det griner i flere år. I 2019 stod Sandnes ifølge ligningen oppført med en inntekt på 11,5 millioner og en formue på 26,4 millioner kroner. Han var den tredje best betalte megleren innen næringsmegling etter Bård Bjølgerud i Pangea Property Partners og Knut Stokke i SPG Corporate Finance, skrev Finansavisen i fjor.

Liker kontroll: Eiendomsinvestor Lars Windfeldt ville ha kontroll på hvordan nabohytta skulle se ut. Han oppførte den selv. Nå har han også valgt kjøper. Foto: Iván Kverme

Ifølge Sandnes er det salget av en leilighet på Tjuvholmen som har gjort kjøpet på Hafjell mulig.

– Jeg fikk en Lottogevinst da jeg solgte på Tjuvholmen, sier han.

Høsten 2019 det ble kjent at eiendomsinvestor Emil Eriksrød kjøpte den 305 kvadratmeter store leiligheten til Sandnes og kona på Tjuvholmen. Eriksrød betalte 50 millioner kroner, noe som gav en kvadratmeterpris på 164.000 kroner. Sandnes hadde eid den i fire år og kjøpte den selv for 40 millioner.

Fikk “Lottogevinst”. Roar Sandnes og kona solgte en leilighet for 50 millioner kroner på Tjuvholmen. Gevinsten er brukt til å finansiere deler av en hytte på Hafjell til 26 millioner kroner. Foto: NTB Scanpix/Cornelius Poppe

Ekteparet Sandnes har nå flyttet til en gigantisk leilighet på Frogner, ikke langt unna Frogner plass, og som de betalte 35 millioner kroner for.

Fra Nordmarka til Hafjell

I mange år har Sandnes leid en hytte av Erik Klaveness, Ørfiske gård, i Nordmarka. Der har næringsmegleren tilbragt mye tid privat og også brukt stedet i businessøyemed.

– Det blir noe av den samme funksjonen på Hafjell. Nå har jeg hjemmekontor her to dager i uken, sier Sandnes.

Fast i Kapital: Roar Sandnes (nr. 2 f.h.) er med i Kapitals eiendomspanel. Her fra et møte i fjor. F.v. arbeidende styreleder Peter T. Malling i Eiendomshuset Malling, konserndirektør Ida Aall Gram i AF Gruppen og administrerende direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm. Foto: Heiko Junge

Etter det Kapital kjenner til, har Sandnes allerede begynt å omtale hytta som “fjellvillaen”. Den inneholder fem soverom, fire bad, prepperom med eget kjøleskap og selvfølgelig garasje.

Ifølge prospektet er det “umiddelbar adkomst til langrennsnettet og enkel ski inn/ski ut til alpinbakkene. Nydelig utsikt mot vest og svært gode solforhold”.

Da DN først omtalte salget rett før jul, skrev de at det var den fjerde dyreste hytta på Finn, og at det ifølge Finn i 2020 hadde ligget ute 27 hytter i prisklassen 20 til 50 millioner kroner.

Det siste tallet inkluderer nok også sjøhytter.

Ifølge DN hadde annonsen over 24.000 treff første helgen den lå ute på Finn i desember.

Hyttetoppen på Finn

I det Kapital startet å skrive denne artikkelen lå det seks fritidsboliger til 20 millioner kroner eller mer ute på Finn, to av dem sjøhytter, den dyreste en hyllevarmer på Geilo. Det er snakk om hytta til Steinar Mikkelsen i Budalen med prisantydning på 39 millioner kroner. Den ble først lagt ut for 60 millioner kroner i 2008. Nå, i det det nærmer seg vinterferie, kan vi oppdatere denne saken med at Geilo-hytta solgt. Hverken pris eller kjøper er kjent.

Eks-hyllevarmer: Investor Steinar Mikkelsen la første gang ut denne hytta i Budalen på Geilo for 60 millioner kroner i 2008. Nå er hytta solgt. Prisen er ikke kjent, men den siste prisantydning var 39 millioner kroner. Foto: Ohshots

Nummer to på listen er en hytte på Beitostølen som en Harald Grimsrud selger. Den ligger ute for 34 millioner kroner. Arvinger selger et gammelt sted i Flatdal i Telemark. Det er lagt ut for 20 millioner kroner. Samme prisantydning har en hytte på Ustaoset fått. Aksjeselskapet The Wilderness Of Norway på Voss kjøpte stedet for 17 millioner kroner for fem år siden.

Rekord på Kvitfjell

Det dyreste hytta som er blitt omsatt på fjellet nylig er en hytte lenger opp i Gudbrandsdalen enn Hafjell. Ved OL-anlegget som ble oppført på Kvitfjell, bladde Scatec Solar SCATEC-paret Tone Bjørseth-Andersen og John Andersen jr. opp hele 35 millioner kroner i fjor, skrev Finansavisen.

Høsten 2019 bladde eiendomsinvestor Åge Thoresen opp 48 millioner kroner for en hytte på nærmere 600 kvadratmeter på Geilo. Det er etter det Kapital kjenner til rekord i fjellet.

Dyrest: Scatec Solar-paret Tone Bjørseth-Andersen og John Andersen jr. bladde opp hele 35 millioner kroner i fjor for denne hytta på Kvitfjell i fjor. Foto: Mari N. Strand

Hytta ble lagt ut off market, men det var flere interessenter, og det ble derfor en budrunde.

For den nette summen fikk de boltreplass på 380 kvadratmeter på en to mål stor festetomt på Kvitfjelltoppen. Selger var Per Andreas Sveum, styreleder i Kragerø Festivaldrift.

Det er flere hytter i fjell-Norge som har høyere markedsverdi enn Kvitfjell-hytta til 35 millioner.

Eksklusivt: Det er kobberbeslag rundt vinduene og pipen på hytta Sandnes har kjøpt. Nedløp og renner er også i kobber. Foto: RGB Media v/Tor Jensbakken

Etter Kapital snakket med Sandnes, er hytta blitt tinglyst. Han betalte 26 millioner kroner for eiendommen med adresse Hundersætervegen og nummer på 700-tallet. I den “gatestubben” har også investor Christian Rytter hytte.