<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Treschow selger Ferrari etter blodrød børsdag

Nylig la Michael Treschow  ut sportsbilen til 4,7 millioner kroner på Finn. – Nå som jeg har tapt alle pengene mine i aksjemarkedet, så vil jeg presentere en Ferrari Pista til salgs, skrev milliardærarvingen spøkefullt på Instagram.

Sjelden vare: Det finnes kun en håndfull Ferrarier av typen 488 Pista i Norge, ifølge Bård Abrahamsen i AutoXo. Foto: AutoXo
Næringsliv

Den 26. februar var en tung dag for mange av de børsnoterte selskapene og deres investorer. Ved handelsdagens slutt var Hovedindeksen ned bortimot to prosent. Pilene pekte også ned i det amerikanske markedet, med unntak av den teknologitunge NASDAQ-indeksen.

Men milliardær Michael Treschow, som er eneeier av Treschow-Fritzøe-konsernet, hadde tilsynelatende shortet samtlige av de nevnte indeksene, for han la ut et bilde på Instagram med oversikt over indeksene med status “aktiv” og posisjon “short”. Det betyr penger i kassa når børsene står i rødt, men tap når det går oppover som på NASDAQ den aktuelle dagen.

Etter at børsene var stengt, la Treschow ut et bilde av en Ferrari med følgende spøkefulle tekst:

“Nå som jeg har tapt alle pengene mine i aksjemarkedet, så vil jeg presentere en enestående Pista til salgs”. Prislappen er på 4.690.000 kroner, fremkommer det i Finn-annonsen.

Mr. Car: Bilinvestor Michael Treschow Stang er lidenskapelig opptatt av biler, og legger daglig ut bilder av raske biler på Instagramkontoen Mr.Car med 157.000 følgere. Foto: Håkon Sæbø

– Sjelden mulighet

Det er totalt 527 Ferrarier registrert i Norge, og kun to av disse går under Pista-modellen, opplyser Odd Kjetil Smådahl i Statens vegvesen. 

Det lave antallet er ikke det eneste som gjør modellen spesiell, ifølge Bård Abrahamsen i AutoXo, som selger bilen.

– Ferrari har noen spesialmodeller hvor man må eie andre modeller og ha en historikk med Ferrari for å kunne kjøpe visse biler. Ferrari velger selv om du får kjøpe bilen ut ifra kundens historikk, så dette er en unik mulighet til å skaffe seg en slik spesialmodell uten å eie noen andre Ferrarier, sier Abrahamsen.

Ferrari 488 Pista produseres i svært begrenset opplag, så det er også sjelden de kommer til salgs, forteller selgeren. Med hele 720 hestekrefter har spesialversjonen den kraftigste V8-motoren levert fra Maranello. På knappe 2,8 sekunder kommer du opp i 100 km/t og på 7,6 sekunder når du 200-tallet fra stillestående, opplyser AutoXo-forhandleren.

Abrahamsen har ikke informasjon om bakgrunnen for salget, men forteller at den knapt har vært kjørt. 

– Vi kommenterer aldri eierforhold, men jeg kan si såpass at eier er lidenskapelig opptatt av bil og at den kun har rullet noen få kilometer.

Full fart: Ferrari 488 Pista er spesialversjonen av 488 og kommer opp i 200 km/t på knappe 7,6 sekunder. Foto: AutoXo

– Øker i verdi

Den danske Ferrari-forhandleren Formula Automobile tilførte frisk kapital til AutoXo i fjor gjennom en emisjon og overtok 67 prosent av aksjene. Treschow-Fritzøe eier de resterende 33 prosent av aksjene i selskapet, som igjen eier sportsbilforhandleren Autoxo Sport på Billingstad utenfor Oslo.

Kapital har tidligere skrevet om den bilinteresserte milliardærarvingen, som i 2015 overtok som eneeier i familieselskapet Treschow-Fritzøe. Treschow legger nærmest daglig ut bilder av raske biler på Instagram-kontoen sin, Mr.Car, som har fått over 157.000 følgere i løpet av de siste årene. Bilforhandler Abrahamsen melder om stor interesse for de snertne sportsbilene.

– Etterspørselen er større enn tilbudet, så vi kunne solgt mer hvis vi hadde hatt tilgang til nok biler. Prisene holder seg veldig bra, og øker i verdi historisk sett, så mange ser på dette som en investering, reklamerer han.