<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Tilja Fyksen

Mine siste artikler
Dette er energianalytikerens favorittaksje i år
Selv om energiaksjene leverte svært sterkt i 2022, er det fortsatt mer å hente, mener eksperter Kapital har snakket med. Her er deres favoritter for 2023.
Nordic Securities-gründerne med i omstridt selskap: – Varsellampene burde blinke
Flere norske amatørinvestorer har puttet sparepengene sine i det fornybare selskapet Cindrigo med bedrageridømte Endre Tangenes på eiersiden. Ekspert advarer sterkt mot å investere i selskapet. 
Katastrofe for nybygg
Etter to år med uvanlig stor pågang i hytteheimen har økende renter og strømpriser satt en bråbrems på markedet i år. I 2023 skal omsetningen noe videre ned, men et strupet tilbud motvirker et kraftig prisfall.
Den gode utviklingen fortsetter
Norske banker har snart lagt bak seg et år med sterk underliggende inntjening og lave utlånstap. I 2023 vil økte renter ha en positiv effekt på inntjeningen. Selv om tapene skal noe opp fremover, vil de være meget håndterbare.
Rentetoppen er nær
Styringsrenten skal videre opp på nyåret, men toppen er snart nådd. Én faktor kan imidlertid bli jokeren for rentesettingen i 2023.
40 under 40
Én passer på mine og dine 12.500 milliarder i Oljefondet. En annen har flere vellykkede snuoperasjoner bak seg i Kistefos. En tredje har gjort lynkarriere i Hydro, mens en fjerde har hatt toppjobber hos eiendomskongen Ivar Tollefsen og investor Runar Vatne.
– Motivasjon viktigere enn master
I en alder av 29 år ble han utleiesjef for Ivar Tollefsens milliardimperium i Norge, deretter sjef for Runar Vatnes eiendomssatsning. Nå har Lasse Reiersen (34) utbyggingsplaner for over 200 boliger i eget selskap, og han er sulten på mer.
Olena Gevoll drives av å gjøre en forskjell
Hun vokste opp i en liten leilighet i Kyiv og drømte om å oppleve verden. Nå jobber Olena Lepikhina Gevoll side om side med en av Norges mektigste kvinner, Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim, som beskriver 34-åringen som et finanstalent.
– Flere hundretusener vil slite
Nordmenn bruker nå en større andel av lønnen sin på renter og avdrag på boliglån, enn da renten var over 15 prosent under bankkrisen på slutten av 80-tallet. – Dagens økonomiske poltikk er helt feil, ifølge sjeføkonom. 
– Typisk småsparere å henge litt etter
Samtidig som markedet gikk inn i en bølgedal, har nordmenn solgt unna fond for milliarder. En “perfekt storm” for privatøkonomien kan bety at private investorer går glipp av avkastning som kommer proffene til gode.