<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Tilja Fyksen

Mine siste artikler
– Føltes uforsvarlig å bli hjemme
Over 30 av landets rikeste har forlatt Norge i løpet av det siste året. Nå forteller et knippe av utflyttere om hvorfor de dro – og hva som skal til for at de skal flytte hjem igjen.
– Egoistisk å bli boende i Norge
De forvalter verdier for hundrevis av milliarder og selskaper med titusener ansatte. Nå advarer over hundre av landets fremste bedriftseiere, investorer og andre formuende mot konsekvensene av norsk skattepolitikk. Flyttestrømmen man har sett til nå er bare begynnelsen, melder flere.
Revet vekk før salgsstart
Nyboligmarkedet har lagt bak seg et rekordsvakt første kvartal. Nå melder imidlertid flere i bransjen om et positivt skifte i Oslo de siste par ukene. Nylig ble fire av fem prosjekterte luksusleiligheter på Frogner revet bort på forhåndssalg.
Kjoler til 15.000 kr stykket rives vekk
Produkter fra luksusmerket Zimmermann går unna som varmt hvetebrød, til tross for prislapper på flere titalls tusen kroner. – Vi opplever å bli utsolgt veldig raskt, sier daglig leder i luksusbutikken Moniker, som fører merket.
– Norske forbrukere har blitt lurt i årevis
Norske strømkunder blir lurt, forteller flere innsidere i strømbransjen. Varslene deres handler om usunne arbeidsforhold, kritikkverdige salgsmetoder og dårlige produkter. – Dessverre et gjenkjennelig bilde, sier Forbrukerrådets direktør.
– Det går unna som bare det
Boligmarkedet har vind i seilene, viser Kapitals statistikk. Vi fulgte skjebnene til et tredvetalls objekter. De som ble solgt, gikk i gjennomsnitt for litt over en halv million over prisantydning. Men ekspertene advarer mot at det kan bli mer krevende fremover.
Her er de dyreste hyttene som ble solgt i fjor
Kjøpesterke vil fortsatt ut av byen. Gjennom fjoråret ble det tinglyst 188 omsetninger av fritidsboliger til minst 10 millioner kroner, en økning på 26 prosent fra 2021. – Helt andre krefter styrer i dette markedet, sier hytteekspert. Se her hvem som punget ut.
Dette er ekspertenes grønne favorittaksjer i år
Ekspertene er ikke udelt positive, men samtlige fornybaranalytikere Kapital har snakket med, ser gode kjøpsmuligheter i det grønne investeringsuniverset. Her er deres grønne favorittaksjer for 2023 – og selskapene de mener man bør styre unna eller shorte.
Dette er energianalytikerens favorittaksje i år
Selv om energiaksjene leverte svært sterkt i 2022, er det fortsatt mer å hente, mener eksperter Kapital har snakket med. Her er deres favoritter for 2023.
Nordic Securities-gründerne med i omstridt selskap: – Varsellampene burde blinke
Flere norske amatørinvestorer har puttet sparepengene sine i det fornybare selskapet Cindrigo med bedrageridømte Endre Tangenes på eiersiden. Ekspert advarer sterkt mot å investere i selskapet.