<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Pakket og klart: Flere formuende har det siste året vurdert å melde flytting til utlandet, viser Kapitals kartlegging. Professor tror endel avventer utfallet av neste stortingsvalg. Illustrasjon: Arne Kaupang

– Egoistisk å bli boende i Norge

De forvalter verdier for hundrevis av milliarder og selskaper med titusener ansatte. Nå advarer over hundre av landets fremste bedriftseiere, investorer og andre formuende mot konsekvensene av norsk skattepolitikk. Flyttestrømmen man har sett til nå er bare begynnelsen, melder flere.

– Min farfar sa alltid at en bedriftseier bør spare halvparten av hva man tjener for å reinvestere og videreutvikle virksomheten. Det har jeg levd etter, og vår bedrift har vokst hvert år. Men med skattesystemet vi har i Norge nå, får eierne så høy skatt at de må tappe bedriftene for penger – vi har kommet dit at det er best for bedriften at eieren flytter til utlandet.

Reportasjer