<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Anders Park Framstad

Mine siste artikler
Europas nye gassdronning
Tiden er forbi da norsk gass ble tatt for gitt. Nå kappes de europeiske lederne om å gjøre avtaler med konserndirektør Irene Rummelhoff i Equinor.
Elektrifisering av sokkelen kveler grønne industriprosjekter
Argumentene mot elektrifiseringen av norsk sokkel har i hovedsak dreid seg om usikker miljøeffekt, høye kostnader og at vi ikke produserer nok strøm. I tillegg skaper et underutviklet strømnett problemer. Allerede nå må mange grønne industriprosjekter vike fordi de ikke får nettilgang.
Den grønne generasjonskløften
Den unge generasjonen har tilsynelatende blitt sintere, i hvert fall når det gjelder klimaspørsmål. Men samtidig har verden for øvrig blitt mer pragmatisk i sitt forhold til olje og gass.
– Typisk småsparere å henge litt etter
Samtidig som markedet gikk inn i en bølgedal, har nordmenn solgt unna fond for milliarder. En “perfekt storm” for privatøkonomien kan bety at private investorer går glipp av avkastning som kommer proffene til gode.
– Mange vil måtte gi opp
Landbaserte oppdrettere går klar av milliardskatteregningen de øvrige bransjeaktørene pålegges, men likevel ser klondike-stemningen ut til å ha stilnet. Ekspertene peker blant annet på høye strømpriser, driftsproblemer og krevende kapitalmarkeder.
Disse fikk stemmer i analytikerrankingen
I forrige utgave presenterte vi Norges tre beste analytikere og meglere innen hver kategori. Vi kåret Martin Huseby Karlsen til sektorvinner, Bengt Jonassen til sammenlagtvinner og DNB Markets til beste meglerhus. Her følger uttømmende lister over samtlige som fikk stemmer i kåringen. 
Vinnertipsene knuste Hovedindeksen
Favorittaksjene til vinnere i forrige analytikerkåring har banket Hovedindeksen så langt i år. Mens Oslo Børs har falt med over fem prosent, kan analytikernes vinnertips skilte med en oppgang på drøyt fem prosent gjennom porteføljens levetid.
Stjernelaget: 19 kjøpsanbefalinger og én holdanbefaling
Tross et utfordrende bakteppe råder optimismen i flere sektorer når vinnerne av ti kategorier i Kapitals analytikerkåring gir sine beste aksjeråd for det kommende året.
Fortsatt gode utsikter
Helge André Martinsen er Norges beste oljeanalytiker i 2022.
Boligmarkedets dommedagsprofet
Gjennom årene har sjeføkonom Harald Magnus Andreassen spådd boligprisfall i Norge en rekke ganger. Han fikk rett like før det brutale børskrakket i oktober 1987. Kan historien gjenta seg nå?