<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Anders Park Framstad

Mine siste artikler
Ordførere kjempet mot omstridt lakseskatt: Har selv aksjer i oppdrettsselskaper
Regjeringens forslag til grunnrenteskatt på havbruk møtte offentlig motstand hos en rekke ordførere i landets kystkommuner. Flere av disse hadde selv noe å tjene på at skatten skulle bli så lav som mulig.
Her har proffene satset egne penger
Ord får mening når det står ekte penger på spill. Vi har sett nærmere på porteføljene til et knippe personer som lever av å analysere og selge aksjer. To børstapere er blant de mest populære investeringene.
– Føltes uforsvarlig å bli hjemme
Over 30 av landets rikeste har forlatt Norge i løpet av det siste året. Nå forteller et knippe av utflyttere om hvorfor de dro – og hva som skal til for at de skal flytte hjem igjen.
– Egoistisk å bli boende i Norge
De forvalter verdier for hundrevis av milliarder og selskaper med titusener ansatte. Nå advarer over hundre av landets fremste bedriftseiere, investorer og andre formuende mot konsekvensene av norsk skattepolitikk. Flyttestrømmen man har sett til nå er bare begynnelsen, melder flere.
Håver inn på høye strømpriser
Mens høye strømregninger skapte hodebry for nordmenn på Øst-, Sør- og Vestlandet i fjor, kunne et hundretalls kommuner i de samme områdene gni seg i hendene ettersom millionene trillet inn. Se hvem som var fjorårets kraftvinnere her.
Griseflaks for omstridt strømgründer
NordlysEnergi-sjef Stefan Manov, som Kapital tidligere har avdekket at flådde strømkundene med skjulte påslag, er tilsynelatende heldigere enn de fleste. 
Strammer grepet etter klagestorm
Det er ingen mangel på skrekkhistorier fra strømmarkedet. Nå vurderer myndighetene å stramme ytterligere inn. Større bøter, forbud mot omstridte avtaler og regulering av maksimalt påslag er blant forslagene som er på bordet.
Ellevill import-boom fra Kina
Har du følelsen av at alle nyvinninger i livet kommer med merkelappen “Made in China”? Xi Jinping teppebomber verden med ny teknologi, og forbrukere i Norge blar opp milliardbeløp. Men sikkerhetsspørsmål og storpolitikk kaster skygger over vårt forhold til den gryende supermakten.
– Norske forbrukere har blitt lurt i årevis
Norske strømkunder blir lurt, forteller flere innsidere i strømbransjen. Varslene deres handler om usunne arbeidsforhold, kritikkverdige salgsmetoder og dårlige produkter. – Dessverre et gjenkjennelig bilde, sier Forbrukerrådets direktør.
– Det går unna som bare det
Boligmarkedet har vind i seilene, viser Kapitals statistikk. Vi fulgte skjebnene til et tredvetalls objekter. De som ble solgt, gikk i gjennomsnitt for litt over en halv million over prisantydning. Men ekspertene advarer mot at det kan bli mer krevende fremover.