<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Resultathopp for Hellstrøm

Med ny sesong av TV-programmet “Truls à la Hellstrøm”, prisvinnende kokebok og salgssuksess med egen akevitt dro Norges mest kjente kokk, Eyvind Hellstrøm, inn et pent overskudd i fjor.

Vant pris: Eyvind Hellstrøm vant “Årets kokebok i 2020” sammen med samboer Anita Rennan. Bokideen kom fra deres suksess med Instagram-videoene på kontoen “hellstroms_verden”. Foto: Agnete Brun
Næringsliv

Stjernekokk Eyvind Hellstrøm gjorde det relativt bra økonomisk i fjor, og langt bedre enn i 2019. Selskapet hans Nelson AS omsatte for fire millioner kroner, som er over 30 prosent mer enn året før. Resultat før skatt endte på 1,6 millioner, nesten tre ganger så mye som i 2019.

Bedringen skyldes særlig en kraftig økning i posten “annen driftsinntekt”.

– Utover TV-oppdrag dreier dette seg om strategisk jobbing og inntekter fra konsulent- og rådgivningsoppdrag, og diverse andre oppdrag. Dessuten har det vært en positiv økning i provisjon av omsetning av Hellstrøm Aquavits portefølje i 2020, forklarer Eyvind Hellstrøm til Kapital.

Suksess med egen akevitt

Da Hellstrøm Aquavit kom på markedet i 2012, solgte den seg inn i basisutvalget i løpet av bare noen få måneder. I dag er akevitten tilgjengelig i nesten 250 ulike Vinmonopol-utsalg over hele landet, heter det på nettsiden til kulturorganisasjonen Norske Akevitters Venner.

Årsaken til at Hellstrøm opprinnelig hadde lyst til å lage en egen akevitt, skal ha vært for å sette større fokus på norske råvarer og mat- og drikketradisjoner, står det videre.

Fremstillingen gjøres hos Det Norske Brenneri i Grimstad, og akevitten er laget av norske poteter som videre er lagret på spanske sherryfat i minimum 12 måneder.

Populær på TV-skjermen

Det bidro også til omsetningsøkningen at kjendiskokken i fjor igjen figurerte på norske TV-skjermer – i sin fjerde sesong av TV-programmet “Truls à la Hellstrøm” med komiker Truls Svendsen. Programmet har blant annet vunnet “Årets underholdningsprogram” på Gullruten i 2018 og 2019. Serien var i tillegg nominert i klassen årets nyskapning i 2018.

TV-konseptet har hatt så stor suksess at det er solgt videre til produksjonsselskaper i flere land, bl.a. Sverige, Danmark, Italia, Spania, Belgia og Finland, under navnet “The Chef and the Comedian”.

Prisvinnende kokebok

I tillegg vant Eyvind Hellstrøm, som i 27 år var sjefkokk og medeier ved Restaurant Bagatelle i Oslo, den første restauranten i Norge til å motta to stjerner i Michelin-guiden, “Årets kokebok i 2020” sammen med samboer Anita Rennan i fjor. 

Boken Hellstrøms hemmeligheter – mat med kjærlighet lå lenge på bestselgerlistene da den kom ut i fjor høst, og ideen til kokeboken skal ha kommet fra suksessen samboerparet hadde i fjor med Instagram-kontoen “hellstroms_verden”, hvor de delte bilder og videoer av mat.

Til tross for pandemi og tøffe tak for mange i kultur- og underholdningsbransjen har det altså gått relativt bra for kjendiskokken, og ifølge Hellstrøm selv mottok han ikke coronatilskudd i 2020.