<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Har strykere verdt over en halv milliard

Stiftelsen Anders Sveaas’ almennyttige fond, som Christen Sveaas står bak, sitter på en av Europas mest eksklusive instrumentporteføljer. Professor Peter Herresthal ved Norges musikkhøyskole beskriver samlingen som en “verdensarv av stor betydning”.

Gavmild: Christen Sveaas’ investeringsselskap Kistefos ga 40 millioner kroner til Anders Sveaas’ Almennyttige Fond i fjor. Fondet låner ut en av Europas fineste instrumentsamlinger til unge, ledende musikere i Norden. Foto: Per Martin Norli
Næringsliv

– Samlingen er bygget opp over tid og er i ferd med å bli en av Europas fineste, ikke minst på grunn av det store antall stradivariuser som fondet nå har, sier Hege Galtung, daglig leder i holdingselskapet til Kistefos, AS Holding.

I Anders Sveaas’ almennyttige fond (ASAF) finner man nå åtte sjeldne strykeinstrumenter laget av Antonio Stradivari på 1700-tallet.