<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Rekordår for Postgirobygget-vokalist

Bandet som hvert eneste år lokker frem sommerstemningen rundt om i Norges land, drar fortsatt inn på det snart 30 år gamle musikkrepertoaret sitt. Vokalist Arne Hurlens selskap Ambacd omsatte for et rekordhøyt beløp i fjor.

Lenge leve: Postgirobygget spiller fortsatt sine folkekjære sommerhits på konserter og festivaler, snart 30 år etter låtene ble utgitt. Slikt blir det penger av, spesielt for vokalist Arne Hurlen (i midten).  Foto: Michael Angeles
Næringsliv

Postgirobygget-vokalist Arne Hurlen har holdt lav profil gjennom tiårene. Det til tross for at han er sanger på noen av Norges høyest elskede sommerlåter, som “En solskinnsdag” og “Idyll”, begge fra 1996. Sistnevnte er bandets mest spilte låt på musikkplattformen Spotify, med 26,5 millioner avspillinger, tett fulgt av “En Solskinnsdag” med 19,2 millioner lyttinger.

Det gir klingende mynt i kassen. I fjor dro Hurlen inn rekordhøye 14,9 millioner kroner i omsetning gjennom sitt selskap Ambacd AS. Resultat før skatt nådde også et rekordhøyt nivå, snaut 6,2 millioner, opp fra 5,2 millioner i 2021.

– Hva skyldes det gode resultatet i 2022?

– Det eneste som forandret seg fra 2021 til 2022 er at vi ble ferdig med covid-19 og kunne ta flere oppdrag igjen. 1,4 millioner kroner av inntektene er rettigheter og royalties. Resten er inntekter fra oppdrag og konserter, sier Hurlen på telefon til Kapital.

TV-kjendis

Under oppdrag ligger også opptredener på firmafester og lukkede arrangementer. Dette er ifølge Hurlen et marked som går mye opp og ned i aktivitetsmengde.

– Oppdragsmengden her varierer alltid veldig. I 2022 fikk vi et ganske normalt år.

– Gjør du foredragsoppdrag?

– Det har skjedd, men det er lite av det nå.

For mange nordmenn var det først våren 2021, midt i den verste pandemien, at vi virkelig ble kjent med Hurlen. Da var den beskjedne artisten nemlig deltaker i TV2s populære musikkprogram “Hver gang vi møtes”, der han fikk gode skussmål for sine tolkninger.

– Fikk du betalt for å være med i TV-programmet?

– Vi fikk litt, men det er småpenger, og det synes ikke i regnskapet.

Bruker mer penger på liveshow

Det gode resultatet er imidlertid påvirket av at bandet bruker mer penger på sine liveshow, ifølge Hurlen. Dette har igjen betydd større konserter, og at de kan ta “litt bedre betalt”.

– Hva er planen for Postgirobygget i år? Skal dere lansere ny musikk?

Vi skal bare bli bedre på det vi gjør. Det kan innebære ny musikk, mer pyro på konserter og et fetere show.
Arne Hurlen, Postgirobygget-vokalist

– Vi skal bare bli bedre på det vi gjør. Det kan innebære ny musikk, mer pyro på konserter og et fetere show.

– Hvordan ser regnskapsåret 2023 ut så langt?

– Oppdragsmengden er bra. Det ser bra ut så langt. Pilene går slakt oppover.

Ikke overraskende har bandet mange konserter i sommermånedene. Postgirobygget skal opptre på både Foma-festivalen på Fornebu og Drøbakfestivalen 16. juni, og de fortsetter showet ut måneden, blant annet i Kragerø.

– Vi har vært på Kragerø Resort to ganger før. Første gang var en restriksjonskonsert i 2020, med rundt 200 tilskuere. Da hadde vi fire konserter på to dager for å få det til å gå opp. Vi hadde et års opphold og var tilbake igjen i Kragerø i fjor.