<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Varsler stramt oljemarked

Helge André Martinsen i DNB Markets ble kåret til beste oljeanalytiker i Kapitals analytikerranking. Her er hans beste aksjetips for 2022.

Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Investor

Alder: 48
Utdannelse: Sivilingeniør fra NTH
Arbeidserfaring: Saga Petroleum, Statoil/Equinor, Hydro, Nordea Markets, DNB Markets fra 2013

Aksjetips: BW Energy (kjøp)
Sluttkurs 1. februar: 23,10 kroner
Kursmål: 32 kroner
Begrunnelse: Fjoråret var fantastisk for oljeselskapene, og vi er fortsatt positive til makroutsiktene. Oljemarkedet forblir stramt i årene foran oss, med ubehagelig lav ledig produksjonskapasitet, og energieksponering er en god hedge for investorer mot den pågående geopolitiske uroen. Det er fantastiske avkastningsmuligheter for kortsykliske olje- og gassinvesteringer, og selskapene som griper muligheten, blir vinnerne. Med høye energipriser kan vi bevege oss mer ut på risikoskalaen ved å se på fjorårets skuffelse, BW Energy   , som hadde tørre brønner og svak produksjon i 2021. Vi tror den kan gjøre et solid comeback i 2022, med ferdigstilling av utbyggingsprosjektet i Gabon, og utsiktene for solid kontantstrøm i 2023.

Det er fantastiske avkastningsmuligheter for kortsykliske olje- og gassinvesteringer, og selskapene som griper muligheten blir vinnerne.
Analytiker Helge André Martinsen i DNB Markets

Aksjetips: Equinor (kjøp)
Sluttkurs 1. februar: 246,5 kroner
Kursmål: 260 kroner
Begrunnelse: De solide markedsutsiktene gir oppside også for de større aktørene, og blant disse foretrekker vi Equinor   fremfor AkerBP, noe vi veldig sjelden gjør. Equinor nyter svært godt av høye oljepriser og sin unike eksponering mot europeiske gasspriser, mens et relativt dyrt oppkjøp av Lundin har begrenset oppsiden for AkerBP.