<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Sjokktap for Spac-investorer

De amerikanske Spac-selskapene falt i fjor mer enn dobbelt så mye som det øvrige børsmarkedet på Wall Street. De tidligere så brennhete skallselskapene påfører nå investorene milliardtap, regnet i dollar, med tanke på at selskapene i løpet av 2020 og 2021 tiltrakk seg over 250 milliarder dollar i ny innskuddskapital.    

Luftslottet kollapser: På Wall Street stuper Spac-selskapene i kurs og påfører investorene milliardtap, regnet i dollar.   Foto: Dreamstime / Dreamstime
Investor

Særlig i USA har det både under og rett etter pandemien vært en ellevill interesse for å investere i såkalte Spac-selskaper, som i bunn og grunn ikke er annet enn rene finansielle skalkeskjul. Et Special Purpose Acqusition Company – forkortet Spac – er et børsnotert selskap, med sekken full av cash, mye cash.