<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Sigurd E. Roll

Mine siste artikler
Børsfrykten slipper ikke taket
Avgjørende kvartalstall rett rundt hjørnet
Øystein Dørums sterkeste reiseminne
Det første besøket i Kina for snart 20 år siden står fortsatt som det sterkeste reiseminnet for Øystein Dørum. Og heller enn å begi seg ut på hesblesende shoppingrunder er NHOs sjeføkonom mer påpasselig med å inkludere musikalske opplevelser når han besøker storbyene.    
Eiendom Norge-topp glemmer aldri ultraløp ledsaget av hyener
Nattlige ultraløp i Sør-Afrika, men også sykkelturer ved de mektige nepalske fjellmassiver, er bare noen av Henning Lauridsens sterkeste reiseminner. 
Storebrand-aksjen klar for nye rykk
Vi har lenge ment at Storebrand-aksjen er et klart kjøp. Det gjør vi fortsatt, selv om en av selskapets hovedeiere rett før jul – det svenske oppkjøpsfondet EQT – måkte ut nesten fire millioner aksjer. For underliggende drives Storebrand-butikken svært så godt, støttet av en heidundrende utbyttepolitikk. Kjøp!
Kapital-porteføljen satte ny rekord i 2022
Kapital-porteføljen leverte en avkastning på rett over 40 prosent i 2022, mens Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned en prosent. Fjorårets avkastningstall føyer seg dermed inn i Kapitals rekordbøker – og vi forventer mer av fjorårets suksessformel, nemlig en portefølje tungt lastet med oljeserviceaksjer.   
Analytikerkræsjet: Skal TGS opp eller ned?
Sjokktap for Spac-investorer
De amerikanske Spac-selskapene falt i fjor mer enn dobbelt så mye som det øvrige børsmarkedet på Wall Street. De tidligere så brennhete skallselskapene påfører nå investorene milliardtap, regnet i dollar, med tanke på at selskapene i løpet av 2020 og 2021 tiltrakk seg over 250 milliarder dollar i ny innskuddskapital.    
Flere klokkeklare prognoseanslag
Her er oppsummeringen av Kapitals prognose for 2022 – og fasiten på hvordan det gikk. 
Slik blir norsk økonomi i 2023
Fortsatt høye renter, heftige inflasjonsrater og stigende arbeidsledighet – kombinert med en verdensøkonomi på lavgir – gir seige motbakker for norsk økonomi i 2023. Høstens boligpriskorreksjon er bare starten på neste års prisfall.