<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Sigurd E. Roll

Mine siste artikler
Ikke flørt med tilbakekjøpene
Globale børsgiganter fortsetter å dra i gang omfattende tilbakekjøpsprogram av egne aksjer. Men investorene, også på Oslo Børs, må passe seg. Nye, internasjonale data viser at tilbakekjøp slett ikke er ensbetydende med at deres respektive aksjekurser går bedre enn børsmarkedet ellers.
Gode gevinstmuligheter – til moderat risiko
Sommeraksjene for 2023 består av seks aksjer som samlet sett gir investorene god kursbeskyttelse, samtidig som det i potten ligger flere klekkelige gevinstmuligheter. Og kan enkelte av aksjene bli å finne på sommerens kursvinnerliste på Oslo Børs? Ikke utenkelig, mener vi.
Hva nå, Kina?
Profittmarginene til kinesiske industribedrifter er under press. Det er langt fra gode nyheter for en råvaresensitiv børs som Oslo Børs. Samtidig biter den amerikanske kjerneinflasjonen seg fast og utfordrer med det de investorer som forventer snarlige rentekutt fra verdens mektigste sentralbank.  
Meglerhus straks klar for ny take-off
ABG Sundal Collier-aksjen lever nå en anonym tilværelse på Oslo Børs. Det tror vi det etter hvert blir slutt på, når man ser en mer normalisering av finansmarkedene. Meglerhusets inntjening vil da skyte kraftig opp, med tilsvarende friske kurshopp. Gå ombord nå, er vårt klare råd. Kjøp!      
Kapital-porteføljen leder klart mot hovedindeksen så langt i 2023
Oslo Børs bør ha klart mer å gå på gitt en serie sterke kvartalstall og ellers god guiding. Men makrofrykten rår, så vel her hjemme som internasjonalt, noe som nå gir tung slagside til analytikernes regneark. Resultatet blir en rekke feilprisede selskaper, mener vi.   
Vil Yara-kursen vende oppover igjen støttet av friske utbytter?
Har Yara-kursen nådd et gulv? Analytikerne Kenneth Sivertsen i Pareto Securities og Niclas Gehin i DNB Markets kommer med sine spådommer.
Advarer mot amerikanske småselskaper
Banker og analytikere advarer investorer mot de aller minste børsselskapene notert på Wall Street. Den pågående bankuroen i landet kan gi ubehagelige utfordringer for flere av dem.
Ferske kjøpssignaler fra opsjonsmarkedet i USA
Ikke bare Dark Pools-investorer forventer et realt børsoppsving på Wall Street, det gjør også opsjonsinvestorene. Den såkalte SKEW-indeksen trender nå nedover, et klart tegn på at interessen for kjøpsopsjoner tiltar i styrke. 
Motbakker i fleng
Tøffere tider venter børsens miniputter
Så langt i år har småselskapene på Oslo Børs gjort det klart bedre enn hva Hovedindeksen kan skilte med. Vi ser vanskelig for oss at denne trenden fortsetter, i en verden der inflasjonen synes å bite seg fast med tilhørende nye renteøkninger.