<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Vil Yara-kursen vende oppover igjen støttet av friske utbytter?

Har Yara-kursen nådd et gulv? Analytikerne Kenneth Sivertsen i Pareto Securities og Niclas Gehin i DNB Markets kommer med sine spådommer.

Svein Tore Holsether (t.v.), konsernsjef i Yara.  Foto: Lars Brænden Schram
Investor

 

– Lavere leveranser og marginer på grunn av fallende markedspriser førte til et svakere resultat i førstekvartal, sammenlignet med et sterkt førstekvartal i 2022. Vi ser imidlertid et strammere nitrogenmarked inn i andrekvartal, med økt etterspørsel i Europa etter lanseringen av ny sesongpris, og bonden har gode incentiver for å øke nitrogenbruken på jordet og dermed også avlingene, uttalte Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara, i forbindelse med fremleggelsen av selskapets førstekvartalstall. 

Men