<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Wall Street – kurstrender som under dotcom-krasjet

Leverer ikke selskapene tall som forventet, faller kursene på Wall Street nå i et omfang man ikke har sett maken til siden teknologikrakket i 2000. Og om de overrasker positivt, er det gjennomgående knapt børsoppgang å spore. På vei inn i et nytt aksjeår råder dermed børspessimismen til fulle blant amerikanerne.         

Nådeløst: På Wall Street straffes selskapene stadig hardere om de ikke når opp til analytikernes estimater.  Foto: Dreamstime / Dreamstime
Investeringsanbefalinger

Få uker gjenstår av børsåret 2022, et år den amerikanske børsindeksen S&P 500 garantert ender kraftig i minus. Og vi vet alle hva som har vært de drivende faktorene bak et ganske så trøstesløst Wall Street-år: i første rekke all rente- og inflasjonsstøy, i sin tur ødeleggende for mer eller mindre hele bredden av selskapenes løpende driftsmarginer.