<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Oppkjøpsbølgen kan fortsette, her er kandidatene

Kraftige børsfall har bidratt til at flere norske IT-selskaper har blitt kjøpt opp det siste året. Flere analytikere mener forholdene ligger godt til rette for at oppkjøpsbølgen fortsetter, og listen med kandidater inkluderer Kahoot!, Link Mobility, Zalaris, Elliptic Labs, Atea og Nordic Semiconductor.

En oppkjøpskandidat? Flere analytikere mener industrielle aktører kan være interessert i å kjøpe Nordic Semiconductor. Her representert ved konsernsjef Svenn-Tore Larsen.  Foto: Are Haram
Investeringsanbefalinger

Oslo Børs’ IT-indeks er omtrent halvert siden toppen i september 2021. Svake aksjekurser har bidratt til at de norske IT-selskapene Ørn Software, Mercell, EcoOnline, House of Control og Play Magnus har blitt kjøpt opp og tatt av børs. Det har også blitt lagt inn bud på Meltwater, skjønt denne transaksjonen er ennå ikke i havn.

Kjøperne