<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Tor Klaveness

Mine siste artikler
Kathrine Sørlands drømmelandskap
En jobbreise til Svalbard ga TV-personligheten smaken på øya i nord. Da hun skulle tilbake, falt valget på en familieferie i februar. Det ble hennes livs ferie.
Norske Skog – knallvekst på bunnlinjen
Norske Skog er en billig aksje, og det er kanskje ikke helt uventet hvis man ser på det krympende markedet for publikasjonspapir. Likevel er dette i stor grad en vekstaksje, og inntektene skyter i været.
Svenske banker balanserer på en knivsegg
En rekke svenske eiendomsselskaper er i krise. De svenske storbankene har svært høy eksponering mot sektoren, og sprer krisen seg, kan tapene fort bli store. Veldig store.
Folketrygdfondet knuser referanseindeksen - nå vil de utvide i Norden
Folketrygdfondet slår referanseindeksen år etter år. Suksessen har gjort fondet for stort for Norge, og nå vil forvalterne investere mer i andre nordiske land. Forslaget om endring ble sendt i desember 2019, men saken er ennå til politisk behandling.
Markeder i limbo
Europa har klart seg overraskende bra gjennom energikrisen. Gasslagrene er rekordhøye, og prisen på gass er i dag vesentlig lavere enn den var månedene før Russland invaderte Ukraina. Likevel kan markedet fort stramme seg til.
Sjøens blideste kaptein
Torstein Tvenge starter båtsesongen med bransjens friskeste Finn-annonse. En Fjord Terne ved navn “Helt Konge” er lagt ut til salgs for 900.000 kroner. Og Tvenge sjarmerer med bilder av seg selv.
Skipsmegleren som ble stjerneforvalter
Hedgefondet til Svelland Capital har siden oppstarten i 2017 levert skyhøy avkastning, og fjoråret ble intet unntak med en oppgang på spinnville 47 prosent. Her avslører stjerneforvalteren hvordan han investerer.
Olav Thons kjøpesentre selges nå med høy rabatt
Sentimentet rundt kjøpesentre har lenge vært negativt, i hovedsak grunnet endringer i handelsmønstre. Likevel klarer gode kjøpesentre seg bra, og dette er gode nyheter for Olav Thon, som har en stor og attraktiv portefølje.
Advarer mot folkefavoritt
Bransjefondet DNB Teknologi er elsket av norske småinvestorer, men Matias Möttölä i Morningstar og risikoekspert Halvor Hoddevik advarer mot å satse stort på denne fondstypen. 
Solid oppside i OKEA: Dette er billig vekst
Det lille oljeselskapet OKEA har havnet under radaren etter at Ola Borten Moe trakk seg ut av selskapet han var med og starte. Dette er imidlertid et ambisiøst selskap som vokser bra, og spesielt for de som tror på en sterk oljepris er aksjen interessant.