<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Sjøens blideste kaptein

Torstein Tvenge starter båtsesongen med bransjens friskeste Finn-annonse. En Fjord Terne ved navn “Helt Konge” er lagt ut til salgs for 900.000 kroner. Og Tvenge sjarmerer med bilder av seg selv.

Blid kaptein: Torstein Tvenge selger sin Fjord Terne 28 på finn.no. Sjelden har vi sett en blidere kaptein! Foto: Privat
Inside

Det ligger flere bilder av båten på finn.no, og kapteinen ser like fornøyd ut på alle bildene. Det er nok av kjedelige annonser på nettet, så annonser som denne sprer litt glede. Av og til skal man by litt på seg selv!

Glimrende sjøegenskaper: Båtmagasinet har testet flere modeller av Fjord Terne, og beskriver båter med ypperlige sjøegenskaper. Tvenge selger nå den største i modellserien. Foto: Privat

Eksklusiv båt med mye motor

Men hva slags båt er det nå Tvenge skal selge?

Fjord Terne er halvplanende daycruisere som ble produsert av arendalsbedriften Fjord Plast. Båten ble introdusert på slutten av 80-tallet, og den ble produsert til rundt 2011. Det er en eksklusiv båt med klassiske linjer, og Hanse Yachts AG, som i dag har tatt over selskapet, skriver på sin hjemmeside:

… With Terne, FJORD is focusing for the first time on an exclusive clientele. The 21 to 28 foot models are very individually built with great attention to detail – and therefore not for everyone.

Tvenges båt er på 28 fot og altså den største i modellserien. Båten er fra 2008, blant de siste som ble produsert, og den er utstyrt med den største motoren på nesten 300 hestekrefter. De første 28-foterne kom med relativt moderat motor på rundt 100 hestekrefter, men med tiden økte motorstørrelsen betydelig, og på slutten kunne du altså få den med nesten 300 hestekrefter. Det bør nok holde for de fleste. Motoren er av merket Yanmar, og er etter hva Kapital forstår på 4,2 liter og har 6 sylindre. Motoren er midtstilt, slik at du får en perfekt balansert båt, og lyddempingen skal være upåklagelig.

Fjord Terne er kjent for å være en eksklusive båt med ypperlig finish, solid treverk og nærmest vedlikeholdsfritt teakdekk. Størrelsen tatt i betraktning er dette kanskje ikke den mest praktiske båten, men den har to soveplasser hvis du vil dra på langtur.

Vi har ikke hatt gleden av å sitte på med en Fjord Terne, men Båtmagasinet har testet flere av modellene, og beskriver båter med meget gode sjøegenskaper som det er en nytelse å kjøre.

Rent praktisk

Torstein Tvenges sønn bistår med salget, og han skriver i annonsen at båten er fin og velholdt. Den har vært lagret inne i alle år med service og konservering. I skrivende stund ligger den i opplag i Lillesand. I skrivende stund er båten ennå til salgs.