<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Har langsiktige briller på

Tom Christian Jandal, DNB Markets.

Tom Christian Jandal, DNB Markets. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Investornytt

Alder: 39
Utdannelse: Siviløkonom fra Handelshøyskolen BI
Erfaring: Seks år som aksjemegler i Carnegie og har siden 2011 vært aksjemegler i DNB Markets.

Tom Christian Jandal inntar førsteplassen som Norges beste aksjemegler for andre gang. DNB-megleren beskriver 2021 som et år preget av et høyt trykk i finansmarkedene og en drøss nye selskaper på børs.

– Det var veldig mange børsintroduksjoner og et høyt aktivitetsnivå innen annenhåndshandel av aksjer med store sektorrotasjoner gjennom året – blant annet fra grønt og tech til brunt og value – som medførte et ekstra stort behov hos investorene for å diskutere med analytikere og meglere som grunnlag for sine investeringsbeslutninger.

Det absolutt viktigste er å være en god diskusjonspartner for investorene over tid, og hvis man klarer det, tror jeg at resultatene kommer som en funksjon av dette.

Mulighet til å jobbe tett på og videreformidle essensen fra Norges beste analytikere, og samtidig ha et eget syn på selskaper og aksjer, er grunnen til at Jandal er blitt stemt frem av investorene, tror han.

– Har det vært et mål for deg å bli nummer én?

– Det absolutt viktigste er å være en god diskusjonspartner for investorene over tid, og hvis man klarer det, tror jeg at resultatene kommer som en funksjon av dette.

Etter å ha lagt bak seg et utfordrende år er det spesielt én ting DNB-megleren er stolt av.

– Jeg er mest fornøyd med hvordan vi i DNB klarte å kombinere et ekstremt høyt aktivitetsnivå og en utfordrende arbeidssituasjon på grunn av covid, og samtidig få hyggelige tilbakemeldinger fra kunder om at vi forbedret vår posisjon gjennom året.

DNB Markets-megleren er tydelig på hva som skal til for å lykkes om aksjemegler.

– Man må ha en langsiktig og fundamental tilnærming til både aksjer og investorene. Samtidig må man samarbeide godt med analytikere og forstå hvordan man kan tilføre verdi til den enkelte investor.

Ole Bernhard Haugnes, SEB. Foto: Iván Kverme
Thor Andre Lunder, DNB Markets. Foto: Stig Fiksdal
Aksjeanalytiker 2021 2020 2019
Tom Christian Jandal (DNB Markets) 6,9% 3,1% 7,9%
Ole Haugnes (SEB) 5,9% 5,3% 5,6%
Thor Andre Lunder (DNB Markets) 5,3% 4,9% 2,5%